Urevčeva in Šimenc manj kot pol sekunde od izločilnih bojev

Drugi sprint letošnje sezone v klasičnem koraku še ni prinesel prvega slovenskega nastopa v izločilnih bojih, Eva Urevc je v Bietostoelnu v kvalifikacijah končala na nehvaležnem 31. mestu, Miha Šimenc je zasedel 33. mesto.

Eva Urevc © GEPA

Po uvodnem sprintu sezone v Ruki, je drugi sprint v klasičnem koraku prišel na vrsto v norveškem Bietostoelnu. V kvalifikacijah na 1,3 km dolgi progi je bila najhitrejša Švicarka Nadine Fähndrich pred Švedinjo Johanno Hagström, ki je zaostala 1,79 sekunde, tretja je bila Anna Appelkvist Stenseth z zaostankom 2,44 sekund. Na štartu sta bili dve Slovenki. Evi Urevc je žal do izločilnih bojev na 31. mestu zmanjkalo le 24 stotink sekunde z zaostankom 10,55, Anita Klemenčič pa je letošnji debi končala na 58. mestu z zaostankom 29,17 sekund.

V izjemno izenačeni moški konkurenci je bil na 1,5 km progi najhitrejši Francoz Jules Chappaz, le 9 stotink je zaostal Finec Niilo Moilanen, tretji Italijan Simone Mocellini je zaostal 65 stotink sekunde. Zelo dober je bil edini Slovenec na štartu, Miha Šimenc, ki je na koncu ostal brez izločilnih bojev na 33. mestu z zaostankom 5,31 sekund oz. vsega 42 stotink sekunde za trideseterico.

Izjava po kvalifikacijah

Miha Šimenc (MP3): “Današnja tekma je uspela kar v redu, a z velikim grenkim priokusom. Na eni strani sem zaostal res malo, na drugi strani pa sem še vedno izven trideset, kar ni moj cilj. Zadeve kažejo, da gredo v pravo smer. Moram biti potrpežljiv in čakati na svojo priložnost na naslednjih tekmah. Danes lahko samo rečem, da je bilo dobro, da sem zraven. Šprint v klasiki je tudi v Planici in to je zelo vzpodbudno.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK