Fak in Lampičeva sezono sklenila na elitni tekmi

Jakov Fak in Anamarija Lampič sta si z dobrimi nastopi preko sezono zaslužila, da sta imela čas sezono svetovnega pokala skleniti na elitni biatlonski tekmi s skupinskim startom najboljših biatloncev.

jakov Fak je sezono sklenil s 17. mestom. Foto: NordicFocus

Prve so na svoj račun prišle biatlonke, Anamarija Lampič pa v Canmoru tokrat ni imela svojega strelskega dne. Kar devetkrat je morala v kazenski krog (3,1,2,3), kar je na koncu ob izjemni borbi pomenilo, da je sezono zaključila na 28. mestu. Zadnjo zmago sezone si je zaslužila Lou Jeanmonnot iz Francije, najbolj vesela pa je na 21. mestu v cilj prišla Lisa Vittozzi, ki je osvojila veliki kristalni globus.

V moški konkurenci se je Jakov Fak dobro boril na 15-kilometrski preizkušnji. V toplem vremenu, ko je večina tekmovalcev tekla v kratkih rokavih, pa je tudi slovenski as naredil tri napake na strelišču (1,1,0,1) ter tekmo zaključil na 17. mestu. Sloves najboljšega biatlonca sezone in zadnjih let je z novo zmago potrdil Johannes Thingnes Boe.

Zvočni izjavi (mp3):

Jakov Fak: “Konec sezone. Z zadnjim nastopom nisem najbolj zadovoljen. Samo streljanje ni bilo tako odstopajoče, a verjamem, da če bi se na progi počutil bolje, bi tudi streljal lahko boljše. Razmere so bile zelo težke. Kljub vsemu, ob sezoni kakršna je bila, sem prepričan, da to mesto v skupnem seštevku ni realen odraz, saj imam povprečno šest tekem manj od tekmecev, ki so pred menoj. Prepričan sem, da sem še vedno lahko konkurenčen in stvari delam bolje, a imamo pred naslednjo sezono kar nekaj ugank, ki jih moramo rešit, da bom konkurenčen od začetka do konca.”

Anamarija Lampič: “Ravno na koncu je za menoj najslabši skupinski start sezone. Že na prvem streljanju nisem napravila korekcije in so šli trije streli mimo. Sicer še sama ne vem, kakšno bi morala storiti, saj je bilo brezvetrje in tudi na nastrelitvi je bilo tako. Ni mi jasno, zakaj so bili streli toliko mimo. Sezona je za menoj in sem vesela. Drugo leto v svetovnem pokalu in med najboljšo dvajseterico in na to sem zelo ponosna. Je pa pred menoj še veliko dela, kar se zavedam. Sama se v tej ekipi počutim zelo dobra in upam, da nas čaka še veliko uspehov.”

 

Uradni rezultati, skupinski start moški >>

Uradni rezultati, skupinski start ženske >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3