Fak in Planko z odličnim izhodiščem za zasledovanje

10-kilometrsko sprintersko preizkušnjo v Canmoru v Kanadi je prepričljivo dobil Johannes Thingnes Boe iz Norveške. Odlično izhodišče za zasledovanje sta si z 21. in 24. mestom izborila Jakov Fak in Lovro Planko.

Jakov Fak je bil tokrat hiter na progi. Foto: NordicFocus

V Canmoru na visoki nadmorski višini so biatlonci tekmovali v pravi zimski pravljici. Odlične pogoje za tekmovanje sta dobro izkoristila Jakov Fak in Lovro Planko. Fak je bil tokrat zelo hiter na progi, kjer se je uspešno boril z ostalo konkurenco, na žalost pa je naredil dve neznačilni napaki stoje. Z dvema kazenskima krogoma je ob odličnem teku prišel do 21. mesta. Za zmagovalcem je zaostal +2:17. Čeprav se njegov zaostanek zdi velik, pa temu ni tako, saj je izjemni Norvežan Johannes Thingnes Boe prikazal nov nastop za v učbenike in slavil z prednostjo več kot minute. Odlično izhodišče ima na 24. mestu tudi Lovro Planko, ki je danes zgrešil enkrat stoje. Žal je bila slovenska reprezentanca polovično uspešna, saj se Miha Dovžan in Toni Vidmar nista prebila med najboljših 60 in sta zaključila z letošnjo sezono svetovnega pokala.

Norvežanu Boeju se je najbolj približal Italijan Tommaso Giacomel, ki je moral v en kazenski krog stoje, a je zaostal kar minuto in 3 sekunde. Še eno sekundo in pol več je zaostal Tarjei Boe, ki pa si je izboril skupno zmago v seštevku sprintov.

Izjavi po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “21. mesto na koncu. Najbolj sem jezen nase zaradi streljanja stoje. Streljal sem 30 sekund in še vedno zgrešil dva strela. To je preveč. Moral bi nastopiti bolj napadalno. Tekaško sem se počutil dobro, a ko pogledam čase tudi ta situacija ni najboljša. Jutri je nov dan. Upam, da nastopim še bolje in bom lahko napredoval čim več mest.”

Lovro Planko: “Na žalost smuči danes niso bile najboljše. Na progi sem se resnično trudil, delal sem prehode in mi zaostanek na cilju ni razložljiv. Sicer pa je po dolgem času to en lep rezultat zame, s tem sem prekinil niz slabših nastopov v letu 2024. Stoje sem zgrešil samo en strel, kar tudi sam ne vem, kako, saj sem bil že zelo utrujen in so se noge tresle.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3