Fak kljub zdravstvenim težavam do 29. mesta

Jakov Fak se je zaradi zdravstvenih težav v zadnjem trenutku odločil za nastop na sprintu. V toplem in deževnem Annecyu je prišel do 29. mesta. Anamarija Lampič je bila v sprintu IBU pokala 15.

Jakov Fak je znova pokazal, da je velik borec. Foto: Gepa

Sprint v Annecyu so zaznamovale težke razmere na progi, saj je padal dež in je bilo 4 stopinje Celzija nad ničlo.  Težke razmere so najbolj nagajale Jakovu Faku, ki v Francijo ni pripotoval 100-odstotno pripravljen. Vseeno je vnovič pokazal vse svoje izkušnje, na progi je dal svoj maksimum, na strelišču pa zadel devet tarč od desetih. V izjemni konkurenci je zaostanek +1:51,5 pomenil končno 29. mesto in dobro izhodišče za sobotno zasledovanje.  Za malenkost je na 43. mestu nove točke svetovnega pokala zgrešil Toni Vidmar, ki je tudi moral v zgolj en kazenski krog leže.  V soboto bo iz 55. izhodišča nastopil tudi Miha Dovžan, Alex Cisar in Rok Tršan pa sta bila na žalost prepočasna.

 

Brez zgrešenega strela je konkurenco še enkrat več v tej sezoni ugnal Johannes Thingnes Boe, ki je za 17 sekund prehitel rojaka Sturlo Holma Laegreida. Tudi Benedikt Doll je zadel vseh deset strelov, a je na tretjem mestu zaostal že  38 sekund.

Zvočna izjava (mp3):

Jakov Fak: “Glede na dogajanje zadnje dva dni, da sem v torek zbolel in včeraj kasneje prišel na prizorišče, sem s samim tekom lahko nekako zadovoljen. Dva dni nazaj sem mislil, da ne bom mogel startati tekme in sem potegnil maksimum iz današnjega dne. Streljanje leže je bilo solidno, stoje pa sem že čutil posledice slabše regeneracije. Z enim zgrešenim strelom je vse skupaj izpadlo solidno. Sedaj upam, da se bom čez dva dni počutil bolje in bom lahko naredil boljšo tekmo.

Lampičeva v štiri kazenske kroge

V Val Ridanni so se v sprintu za IBU pokal pomerili moški in ženske. V ženski konkurenci sta nastopili Anamarija Lampič in Tais Vozelj. Lampičeva je bila zopet najhitrejša v smučini, a je bila štirikrat nenatančna na strelišču (2,2), kar jo je potisnilo na 15. mesto. Zaostala je 54 sekund za zmagovalko. Tais Vozelj je morala v tri kazenske kroge stoje in je bila 76. V moški konkurenci je bil Mark Vozelj s prav tako tremi zgrešenimi streli stoje 87.

Uradni rezultati, sprint Annecy >>

Uradni rezultati, Val Ridanna >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3