Fak znova napredoval na zasledovanju, točka tudi Planku

V Canmoru so se v pomladanskih temperaturah na zasledovanju pomerili tudi moški. Jakov Fak je napredoval za pet mest in je bil 16., Lovro Planko je izgubil nekaj mest ter točko ujel na 40. mestu. Johannes Thingnes Boe ni pustil presenečenja.

Lovro Planko ima za seboj najboljšo sezono v svetovnem pokalu. Foto: NordicFocus

Slovenski as Jakov Fak je pokazal, da je mojster tekem s štirimi streljanji. Tudi tokrat je uspel popraviti svoj izhodiščni položaj iz sprinta. Začel je sicer z napako na postanku leže, ko je zgrešil zadnji strel na prvem postanku. Enako se mu je zgodilo tudi na prvem postanku stoje, skupno tretjem. Vseeno je bil z zgolj dvema kazenskima streloma danes med boljšimi na strelišču in to mu je omogočilo, da je napredoval na 16. mesto, tekmo je začel kot 21. Lovro Planko je na počasnem snegu bil utrujen, na vsakem postanku je zgrešil en strel in na koncu točko ujel na 40. mestu.

Velika prednost iz sprinta je zadostovala, da je novo zmago slavil Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki si je tekmo pred koncem že priboril svoj peti veliki kristalni globus. Ciljni sprint za drugo mesto je dobil Šved Sebastian Samuelsson, ki je prehitel Francoza Erica Perrota.

Jutri biatlonce čaka še tekma s skupinskim startom, nastop pa si je zagotovil tudi Jakov Fak, ki je ravno 25. tekmovalec v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Zvočne izjave (mp3):

Jakov Fak: “Danes sem tekaško bil na višjem nivoju kot včeraj, tudi to se je poznalo, saj na streljanju ni bilo vse odlično. Rad bi videl, da tiste strele ne bi zgrešil, a napake se dogajajo. Bili pa zelo težki pogoji na progi, a sem se dobro znašel. Imel sem dovolj moči za zadnji krog in moram biti zadovoljen. Jutri me čaka še skupinski start in bom poskušal narediti dober zaključni nastop.”

Lovro Planko: “Žal danes samo ena točka, kar je posledica 4 zgrešenih strelov. Od vročina in počasnega snega glava ni zdržala vseh pet strelov. Vseeno sem zadovoljen z nastopom, saj sem tekaško nastopil dobro. Glava je že na pripravah za naslednjo sezono.”

Ricco Groß: “Jakova tekma je bila danes. Tudi sam čas zasledovanja je bil dober, saj je bil 14. Dobro je tekel danes, a je dvakrat zgrešil zadnji strel. Z samo enim zgrešenim strelom bi bil v deseterici. Jutri še ena priložnost.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3