Fantastično! Andreja Slokar zmagala v Meribelu, Ana Bucik četrta

Izjemen slalomski zaključek sezone v Curchevel/Meribelu. Andreja Slokar je z izjemno finalno vožnjo prišla do svoje druge zmage v svetovnem pokalu v karieri. Izjemen slovenski dan je dopolnil Ana Bucik s četrtim mestom.

Veselje Andreje Slokar ob prvi slalomski zmagi v karieri. Foto: Gepa

Slalomska sezona svetovnega pokala za ženske se je končala na najboljši možen način za slovensko reprezentanco. Ana Bucik je prvič v karieri nastopila s startno številko v elitni sedmerici. Žreb ji je namenil številko dve, kar je izkoristila na izvrsten način. Postavila je tretji čas prve vožnje in se je spogledovala s svojimi prvimi stopničkami v svetovnem pokalu. Izjemno je prvo vožnjo odpeljala tudi Andreja Slokar, ki je s številko 13 postavila šesti čas prve vožnje. Za vodilno Leno Dürr iz Nemčije je zaostajala 75 stotink. Zaostanek Bucikove je bil natanko 4 desetinke.

Ana Bucik je prišla do svoje najboljše slalomske uvrstitve v karieri. Foto: Gepa

Andreja Slokar se je v drugi vožnji strgala z verige in uprizorila eno svojih najboljših voženj. Tokrat ji je uspela do cilje brez napake in je le potrdila, tisto kar je kazala že velikokrat. Če ni napake, je lahko najhitrejša. Sicer je postavila drugi najhitrejši čas drugega teka, a vodstvo v cilju je prevzela z velikansko prednostjo. Smučarke so ena za drugo zaostajale za Ajdovko, ko je bila na startu Ana Bucik, je bilo že jasno, da bo Slovenija imela predstavnico na odru za zmagovalke. Bucikova je tudi v drugo smučala zelo dobro, v cilju pa je prišla na tertje mesto, za mlajšo kolegico pa je zaostala sekundo in štiri stotinke. Dvojne slovenske stopničke je preprečila vodilna Nemka Lena Dürr, ki je prišla na drugo mesto. Tretja je bila Slovakinja Petra Vlhova, ki se lahko pohvali z malim kristalnim globusom v slalomski razvrstitvi v tej sezoni.

Najboljše tri na današnji tekmi. Foto: Gepa

Izjave po tekmi:

Ana Bucik (mp3): “Rezultatsko res dobra tekma zame, vsekakor ne morem biti nezadovoljna. So pa bile stopničke velika želja in je v tem veselju tudi malo razočaranja. Vseeno je za menoj res dobra sezona in se že veselim naslednje.”
 
Sergej Poljšak (mp3): “Danes je bila perfektna tekma za našo ekipo. Punci sta imeli zelo dobro izhodišče že po prvi vožnji. To je Andreja še lepo nadgradila in tekmo zmagala. Ana je tudi naredila zelo dober drugi tek in se je uvrstila na cetrto mesto. Tako da lahko rečem, da je bil to zelo uspešen zaključek slalomske sezone.”
 
Andreja Slokar (mp3): “Ne vem, kaj bi komentirala danes. Za mano je en krasen dan. Presenetljivo sploh nisem bila živčna. Bilo je tako, kot bi se ponovile olimpijske igre. Bila sem na startu in mi je bilo točno jasno, kaj moram narediti in potem se mi je sestavilo. Že celo sezono sem govorila, da se smučam dobro, da v slalomu  lahko nekaj naredim. Danes sem pokazla, da sem lahko tudi najhitrejša in občutek je super. Res sem zadovoljna, sedaj moram malce zadihati in prespati. Malce moram prespati, saj to zmago občutim drugače kot tisto v paralelni tekmi. Slalom mi je res disciplina pri srcu. Zmagati v slalomu je noro.”
 
 

Uradni rezultati>>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K