Farmacevtsko podjetje Medis novi zlati sponzor reprezentance v teku na smučeh

Ljubljana, 20. decembra 2021 – Smučarska zveza Slovenije in podjetje Medis sta danes slovesno podpisala pogodbo o sodelovanju. Medis je tako postal ponosni zlati sponzor slovenske reprezentance v teku na smučeh, in sicer z izdelkoma Defendyl-Imunoglukan P4H® in Rosacta®.

“Zelo smo ponosni, da lahko podpremo slovenski šport in upamo, da bodo tekači na smučeh z našo pomočjo lažje dosegli boljše rezultate,” je dejala Maja Frelih, direktorica sektorja Consumer Health v podjetju Medis. “Odločitev, da podpremo slovenski šport, je bila zelo naravna. Kot farmacevtsko podjetje smo neločljivo povezani z zdravjem ljudi in naš slogan Zdrave vrednote odraža prav to, kar so tudi vrednote v športu: poštenost, ekipno delo, vztrajnost, spoštovanje in nenazadnje skrb za zdravje. Zato, da bo sezona ne samo uspešna, ampak tudi zdrava, bosta dva naša najbolj znana in mednarodno uveljavljena izdelka, Rosacta in Defendyl-Imunoglukan, sponzorja smučarske zveze,” je še dodala.

Rosacta®je krema naravnega izvora brez recepta in njen razvoj je v celoti plod lastnega znanja Medisovih zaposlenih. Uporablja se za lajšanje bolečin v mišicah in sklepih ter za izboljšanje lokalne prekrvavitve pri mrzlih, utrujenih, otečenih ali težkih nogah. Rosacta®je primerna za vse vrste bolečin – ob športnih aktivnostih, po poškodbah in vnetjih. Osnovna učinkovina je 10-odstotno eterično olje navadnega rožmarina, kljub temu se krema po nanosu, ki se priporoča 2- do 3-krat dnevno, hitro vpije in ne pušča mastnih madežev, zato se lahko uporablja tudi pod obleko. 

Defendyl-Imunoglukan P4H®pa je prehransko dopolnilo z naravnim izvlečkom betaglukana iz gobe bukov ostrigar, z vitaminom C in s cinkom. Pozitivno vpliva na krepitev imunskega sistema v sezoni prehladnih obolenj in prvih znakih okužb dihal ter ob izpostavljenosti večjim psihičnim in telesnim naporom. V raziskavi, objavljeni v strokovnem časopisu European Journal of Applied Physiology*, so ugotovili, da se je pri športnikih, ki so jemali prehransko dopolnilo Defendy-Imunoglukan P4H® tri mesece, imunski sistem okrepil, zato so redkeje zboleli zaradi okužb zgornjih dihal.

Direktor SZS, Uroš Zupan

Najprej bi se želel iskreno zahvaliti direktorici in podjetju Medis za podporo. Zelo vsebinsko sodimo skupaj. Tek na smučeh je eden težjih fizičnih športov, dogaja se pri velikih obremenitvah in pri vremenskih razmerah, ki so po navadai zelo mrzle. Verjamem, da bodo naši športniki zelo koristno uporabljali vaše izdelke in jih tudi z uspehi super promovirali ter hkrati širili vaše znanje. Ob koncu še čestitke naši ekipi za minule rezultate, verjamem, da vse skupaj vodi še v bolj svetlo prihodnost.

Predsednik zbora in odbora za tek na smučeh, Roman Beznik

Tek na smučeh je individualni šport, a zmaguje delo ekipe. Zahvaljujem se Medisu, da je postal del naše ekipe. Mislim, da bomo z vašo pomočjo dosegli še boljše rezultate in upravičili sodelovanje, ki ga danes podpisujemo.

Nejc Brodar, glavni trener reprezentance v teku na smučeh

Zahvala Medisu tudi v imenu trenerjev in tekmovalcev. Če se vrnem k minulemu vikendu. Dresden je res specifika, enkrat na leto, letos žal tudi zadnjič. Malo grenkega prikousa, saj je Dresden v vseh teh letih Sloveniji prinesel veliko uspeha. Če ste spremljali po TV, ste videli, da sneg pripeljejo dva dni pred tekmovanjem, glede na vreme, mislim, da ga bodo imeli še za dva dni in nič več. Moram pa reči, da skozi leta smo se na to navadili. Servis v pol ure najde pravo mažo za smuči, tekmovalci pa v tem času tudi najdejo občutke na snegu, dodatno ogrevanje sledi na kolesu in rolkah. Glede na uspehe, mislim, da smo našli prave občutke in nastavitve.

Ne smemo pozabiti na prve točke Vilija Črva. Že lani je v Dresdnu nakazal, da bi bil lahko zraven, v soboto pa se je vse poklopilo in zasluženo je osvojil prve točke.

26. decembra odpotujemo na Tour de Ski. V ženski konkurenci potujejo Anamarija Lampič, Eva Urevc in Anja Mandeljc, pri fantih pa Vili Črv in Miha Šimenc, pridružil se bo še Miha Ličef, ki je minuli vikend odlično tekmoval na celinskem pokalu.

Anamarija Lampič

Vsako leto začnem malce bolj z rezervo. Letos so glavni cilj olimpijske igre. Res smo se osredotočili le na to, na to, da bo forma tam na najvišjem nivoju. Na prve tekme se nisem ozirala, kar je bilo, je bilo. Rezultati so vrhunski, a sama imam še višje želje. Vse se stopnjuje in upam, da se bo stopnjevalo še naprej.

Glavni cilj na Tour de Skiju sta dva sprinta. Na to bom najbolj osredotočena. Letos sem dala malce več poudarka na sprint v prosti tehniki, kar se že opazi. Razdalja ni slaba, a je še veliko rezerve. Načeloma pa je prioriteta sprint, tu imam fokus.

Miha Šimenc

Z napredkom forme nisem zadovoljen. Ni se mi še poklopilo, sestavilo. Želja je bila prevelika, vedno mi zmanjka nekaj. Upam, da se čez praznike umirim, sestavim misli in grem potem svež ter umirjen naprej.

Janez Lampič

Najprej bom poizkusil najti pravo formo, a ovira me stara poškodba gležnja. Najprej bom moral urediti to, kot kaže, potem bomo pa videli, kako naprej.

O Medisu

Medis je slovensko podjetje za trženje inovativnih zdravil, sodobnih medicinskih pripomočkov ter izdelkov brez recepta. Že več kot 30 let si prizadeva, da bi bili najsodobnejši in kakovostni načini zdravljenja na voljo vsem bolnikom v 17 državah Evrope, kjer Medis posluje.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Rosacta® je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedena področja uporabe, ki temeljijo izključno na dolgotrajnih izkušnjah.

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK