FIS: Jernej Presečnik na stopničkah v Frenštatu

Frenštat je včeraj in danes gostil prvi letošnji preizkušnji FIS pokala, na stopničke je skočil Jernej Presečnik.

Mark Hafnar © SK Triglav Kranj FB

FIS pokal bi se moral začeti v estonskem Otepääju konec julija, a sta tekmi odpadli, tako da sta se uvodni tekmi odvili na Češkem v Frenštatu. Na včerajšnji tekmi je zmagal Nemec Eric Fuchs z 99.5 in 105.5 metri ter 233,6 točkami pred Avstrijcem Jannijem Reisenauerjem, ki je skočil 96.5 in 103.5 metrov, zbral je 229,3 točk, tretji pa je bil naš Jernej Presečnik z 98 metri ter 101 metrom in 224,4 točkami. Matija Vidic je zasedel 6. mesto, Maksim Bartolj je končal na 9. mestu, Mark Hafnar je bil deseti po tretjem rezultatu prve serije, Taj Ekart je končal na 15. mestu, Marcel Stržinar je točke pobral na 19. mestu, eno točko je ujel še Teodor Igor Herbstritt na 30. mestu.

Današnjo tekmo je dobil Avstrijec Reisenauer pred rojakom Miko Schwannom in Nemcem Fuchsom. Tokrat je bil najboljši naš Stržinar na 10. mestu, Presečnik je končal mesto za njim, Hafnar je bil 17., po diskvalifikaciji v finalu zaradi neustreznega dresa pa sta bila 29. in 30. Vidic, sicer 4. po prvi seriji in Bartolj, ki je po prvi seriji zasedal 6. mesto. 

Naslednji tekmi FIS pokala bosta prihajajoči konec tedna v poljskem Szczyrku, sledita preizkušnji v švicarskem Einsiedelnu, prvi konec tedna v septembru pa se bo karavana zbrala v Kranju.

Uradni rezultati >>

Deli novico