FIS: Šest stopničk na štirih tekmah za slovenske smučarje v Kranjski Gori

V Kranjski Gori sta včeraj in danes potekala veleslaloma za pokal FIS v ženski in moški konkurenci. Odlično so nastopali tudi slovenski smučarji, ki so se kar šestkrat povzpeli na zmagovalni oder.

V Kranjski Gori so se odlično odrezala predvsem dekleta, ki so se kar 5x zavihtele na stopničke. Že včeraj se je pet Slovenk zavihtelo v top 10, a je manjkala pika na i, saj je zmago odnesla Norvežanka Martine Fosmo Nyberg. Družbo na odru sta ji delali Nika Murovec in Lina Knific na drugem in tretjem mestu. Med najboljših deset so se uvrstile še Nina Drobnič (4.), Rebeka Oblak (5.) in Maša Robin (7.). Še bolj uspešna so bila dekleta danes, ko je Nika Murovec ugnala vso konkurenco. Slovenke so zasedle prvih pet mest. Druga je bila Oblakova, tretja Lina Knific, četrta Žana Ciglič in peta Nina Drobnič. Med deseterico je znova končala Maša Robin, ki je bila tudi tokrat sedma.

Za edine moške stopničke je poskrbel Aljaž Dvornik, ki je bil na drugem veleslalomu na tretjem mestu. Dvornik je bil najboljši Slovenec že včeraj, ko se je moral zadovoljiti s petim mestom.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K