Gašper Brecl in Ema Volavšek najboljša na državnem prvenstvu v Planici

V Planici je potekalo državno prvenstvo v članskih kategorijah, pričakovano pa sta zlati medalji osvojila Gašper Brecl (SSK Mislinja) in Ema Volavšek (SSK Ilirija).

Stopničke v članski kategoriji © SSK Mislinja

Gašper Brecl je bil že po skokih v najboljšem položaju, imel je 16 sekund prednosti pred Matijo Zelnikom (SK Triglav Kranj), na tretjem mestu je bil z 38 sekundami zaostanka Vid Vrhovnik (SSK Ljubno BTC), sledili so Uroš Vrbek (SSK Šmarno na Pohorju), ki je zaostajal 54 sekund, tako kot Gregor Kadivec (SK Triglav Kranj), šesti je bil Erazem Stanonik (SSK Žiri). Prav slednji je nato z drugim časom teka prišel do srebrne medalje, na 10 km progi je na koncu zaostal 1:22 za Breclom, bron je osvojil Zelnik z 1:37 zaostanka, pod zmagovalnim odrom je končal Vrhovnik z 2:02 zaostanka za zmagovalcem.

V ženski konkurenci je bila daleč pred vsemi Ema Volavšek. Že po skokih je imela 42 sekund prednosti pred Tejo Pavec (SK Triglav Kranj), tretja je bila Urša Vidmar (SSK Ilirija) z 1:18 zaostanka. Na 5 km progi je Volavškova tekla več kot minuto hitreje od konkurentk in je slavila z 2:18 prednosti pred Pavčevo, na tretje mesto se je s šestega po skokih prebila Silva Verbič (SK Triglav Kranj), zaostala pa je 4:34 za zmagovalko.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO