Goran Janus na domačem svetovnem prvenstvu s petimi kombinatorci in tremi kombinatorkami

Davnega leta 2011 se je Smučarska zveza Slovenije odločila, da stopi na pot velikih. S kandidaturo za FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju smo uspeli leta 2018, ko nam je Mednarodna smučarska zveza zaupala organizacijo tega prestižnega dogodka. Zdaj je prišel čas, da s prednostjo domačega snega, športnice in športniki dokažejo, da sodijo v sam svetovni vrh. Skupaj s strokovnim vodstvom slovenskih reprezentanc je svoje cilje pred pričetkom prvenstva v Hotelu Grand Plaza v Ljubljani svoje cilje za vrhunec te sezone predstavilo 8 tekmovalcev in tekmovalk v nordijski kombinaciji, ki bodo zastopali Slovenijo na domačem prvenstvu.

Stojijo od leve proti desni: Goran Janus, Matic Garbajs, Erazem Stanonik, Gašper Brecl in Matic Hladnik. Čepijo od leve proti desni: Ema Volavšek, Teja Pavec in Silva Verbič © BoBo

Na začetku novinarske konference so športniki in športnice soglasno izglasovali, da bo zastavonoša na otvoritvi svetovnega prvenstva v torek, 21. 2. ob 20.23 uri v Kranjski Gori Peter Prevc.

Reprezentanca na SP Planica 2023

  • Gašper Brecl
  • Matic Garbajs
  • Matic Hladnik
  • Erazem Staninik
  • Matija Zelnik
  • Teja Pavec
  • Silva Verbič
  • Ema Volavšek

Goran Janus, glavni trener v nordijski kombinaciji

Nastopilo bo 5 fantov in 3 dekleta. Vse skupaj nas čaka pet tekem, dekleta imajo dve, fantje štiri. Pri fantih želimo izboljšati uvrstitev iz prejšnjega prvenstva v Oberstdrofu, kjer je bil Gašper Brecl 25.. Letos je prvič dobil točke svetovnega pokala. Je zelo mlad, tako kot celotna ekipa, ki je daleč najmlajša na tem svetovnem prvenstvu, zato upam na najboljše. Pri dekletih imamo orožje. V trenutnem stanju smo v širšem krogu favoritov. Res je, da nas je poškodba v tem trenutku malce oddaljila, a upam, da bo vse v redu.

Ema Volavšek

Najbolj si želim, da odtekmujem čim bolje, kar se da. Torej, da naredim dober skok in da potem tečem čim hitreje.

Silva Verbič

V Planici si želim čim bolj glasnih navijačev. Lepo bi bilo izboljšati letošnje rezultate na tekmah svetovnega pokala. Veselim se tudi mešane ekipne tekme, kjer bo super, saj tekmujemo štirje, upam, da prikažemo čim daljše skoke in čim hitrejše teke.

Teja Pavec

Prav velikih pričakovanj na tem svetovnem prvenstvu nimam, saj sem najmlajša. Vesela bom vsakršne uvrstitve, zelo sem vesela, ker lahko nastopam na tem tekmovanju.

Gašper Brecl

Za medaljo je še malenkost prezgodaj. Potrudil pa se bom, da dam vse od sebe, rezultat med najboljših 15 pa bi bil za mene zdaj lep uspeh.

Matija Zelnik

Tekma v Planici mi pomeni dosti, saj je morda to edina priložnost. Je nekaj posebnega, ker je doma, zagotovo bo veliko tudi gledalcev. V Planici je vedno fino. Rezultatsko, glede na to, da sem še zelo mlad, ne pričakujem veliko, seveda pa se bom potrudil po najboljših zmožnostih.

Matic Garbajs

Rezultatsko nimam pričakovanj. Želim le prikazati svoje dobre skoke, trenutna forma to dopušča. Glede teka, bomo videli kako bo, saj so fantje starejši od mene.

Matic Hladnik

V Planici se želim predstaviti v najboljši luči in se potruditi po najboljših močeh ter predvsem uživati.

Erazem Stanonik

Želim prikazati svoje najboljše skoke in teke. Največ pa pričakujem od mešane ekipne tekme, kjer se mi zdi, da smo kar močni. Želim si dobrega nastopa pred domačimi gledalci.

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO