Smučarji v hitrih disciplinah v letošnji sezoni zaenkrat nimajo sreče z vremenom. V Beaver Creeku jim je še drugič v sezoni odpadel celoten predviden program tekmovanj. Smučarji se zavedajo, da se proti vremenu ne da boriti, a radi bi tekmovali.

Organizatorjem nikakor ni uspelo izpeljati niti ene od predvidenih treh tekem v Koloradu. Foto: Agence Zoom

Smučanje je šport na prostem, na tekmovanja pa velikokrat vpliva vreme, ki se ga ne da naročiti. To so v dosedanjem poteku zime na svoji koži najbolj občutili smučarji v hitrih disciplinah, ki imajo do sedaj v svojih nogah le tri uradne treninge in nič tekmovanj. Sprva je odpadel celoten program v Zermatt-Cervinii, ta konec tedna pa je vreme smučarjem preglavice povzročalo v Beaver Creeku. Po dveh izpeljanih treningih, se je nad progo Ptic roparic usulo obilno sneženje, organizatorjem pa kljub velikemu trudu ni uspelo izpeljati nobenega od predvidenih dveh smukov in superveleslaloma. Najhuje je pri tem tekmovalcem, ki so celo leto trenirali, da bi svoje znanje pokazali na tekmah za svetovni pokal. V slovenskem taboru novi glavni trener Aleš Gorza zatrjuje, da je vzdušje v ekipi še vedno dobro in upajo na več sreče na naslednjih prizoriščih.

Zvočna izjava (mp3):

Aleš Gorza: “Fantje bi radi dirkali, a proti vremenu žal ne moremo storiti nič. Razmeram se je treba prilagoditi. Sedaj resnično upamo, da ko se vrnemo v Evropo, tekme tam bodo. V Val Gardeni je vedno, oziroma vsaj v zadnjih letih, lepo vreme in si želimo, da bo tudi letos tako. Da se bo tam tudi sezona za hitre discipline začela.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K