Panoga Deskanje na snegu pri SZS poletne počitnice zaključuje s serijo dogodkov za otroke in mladino v Nordijskem centru Planica. Od 22. do 28. avgusta bo tam potekal »borderski teden«. Udeleženci enodnevnih oziroma večdnevnih druženj bodo deskali v snežnem tunelu in uživali v športnih aktivnostih na prostem.

»Potem ko smo mesec julij zaključili s serijo dogodkov na izbranih slovenskih pumptrackih, se konec avgusta selimo na sneg!« sporočajo deskarji, ki bodo zadnji počitniški teden (22.8 – 28.8. 2022) v Planici. V tamkajšnjem Nordijskem centru bodo organizirali sedem celodnevnih druženj za otroke in mladino.

»Posameznik oziroma posameznica bo z nami lahko en ali več dni. Zelo smo fleksibilni, prilagajali se bomo udeležencem. Dobrodošli so tako tisti, ki že deskajo in imajo svojo opremo, kot tudi začetniki. Za slednje imamo pripravljeno primerno deskarsko opremo,« nam je povedal vodja panoge, Bojan Poljanšek. Vsem udeležencem, starosti in predznanju prilagojeno, bo podrobno predstavljen deskarski šport, pa oprema in ustrezno ravnanje z njo ter aktivnosti, ki jih izvajajo slovenski klubi. »V snežnem tunelu, ki je sicer primarno namenjen smučarskim tekačem, se bodo sodelujoči pod strokovnim vodstvom učili deskanja na snegu oziroma nadgrajevali svoje znanje. Tudi na prilagojenih drsnih objektih in manjših skakalnicah, ki bodo umeščene na klančine. Skratka, zanimivo in pestro bo, otroci bodo zimo začutili že poleti,« obljublja Poljanšek in dodaja, da so v sodelovanju s partnerjem (Nomago) poskrbeli tudi za organiziran dnevni prevoz na lokacijo in nazaj, »Avtobus bo vsako jutro štartal v Mariboru. Vmesni postanki bodo v Celju, Ljubljani in Radovljici. Po zaključku pa gre deskarska karavana seveda v obratni smeri nazaj. Cena dnevnega paketa, ki poleg strokovnega vodenja vključuje tudi prevoz je 60 evrov, vsak naslednji dan udeležbe je še 5 evrov cenejši,« so nam še povedali organizatorji, ki za udeležence pripravljajo tudi nekaj presenečenj. Prepričani so, da jim bodo polepšali zaključek poletnih počitnic …

POLETNA DESKARSKA DRUŽENJA V NORDIJSKEM CENTRU PLANICA

Termini: od ponedeljka 22.8.2022 do nedelje 28.2.2022 (7 dni)
Dnevni program:
9:30, zbor pred Nordijskim centrom Planica
9:35 do 10:00, jutranja aktivacija (hoja, tek, ogrevalne vaje)
10:00 do 14:00, deskanje na snegu v snežnem tunelu
14:00 do 14:30, kosilo
14:30 do 15:00, počitek
15:00 do 17:00, športne aktivnosti na prostem
17:30, zaključek
Cena: 60 evrov na dan (cena vključuje strokovno vodenje in prevoz); vsak naslednji dan udeležbe je 5 evrov cenejši.
PRIJAVNICA (.DOC)

Posameznik oziroma posameznica se lahko udeleži enega ali več celodnevnih druženj v razpisanih terminih.

Kaj potrebujejo udeleženci? Letna in zimska športna oblačila ter obutev in deskarsko opremo (snežna deska z vezmi, deskarski čevlji, čelada, rokavice). Deskarsko opremo za začetnike, ki nimajo lastne opreme (deska z vezmi in deskarski čevlji ter čelada) po predhodnem dogovoru zagotovi organizator.

Udeležencem bo v sodelovanju z Nomagom na voljo tudi organiziran dnevni prevoz v Planico in nazaj. Odhodi avtobusa: 6:15 Maribor, 7:00 Celje, 8:00 Ljubljana, 8:40 Radovljica.

Prijavnico najdete pod zgornjim opisom druženj in na tej povezavi.
Dodatne informacije: snowboard@sloski.si in 041 728 186

 

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES