Hadalin in Marovt na prvem slalomu sezone ostala brez finala

Štefan Hadalin in Tijan Marovt se v Val d’Iseru na slalomu na žalost nista uspela prebiti v drugo vožnjo. 

Štefan Hadalin Foto: Gepa

Zahteven slalom na težkem terenu ter zahtevna snežna podlaga so bili razlogi, da so imeli številni slalomisti v Val d’Iseru veliko težav.  Žal se na prvi progi nista znašla tudi oba Slovenca na startu Štefan Hadalin in Tijan Marovt. Hadalin je imel številko 33 in je na prvi progi za najhitrejšim Henrikom Kristoffersenom zaostal +3,37, kar ni bilo dovolj za preboj v drugi tek. Tekmo je zaključil kot 46. Mesto pred njim je bil Tijan Marovt, ki je imel številko 66, Hadalina pa je prehitel za sedem stotink.

V finalu se je nabolje odrezal Norvežan Lucas Braathen, ki je za 84 stotink prehitel Manuela Fellerja iz Avstrije. Tretji je bil Loic Meillard, ki je bil z zaostankom 98 stotink še edini preostali smučar z zaostankom manjšim od sekunde.Izjava po tekmi (mp3):

Klemen Bergant: “Oba tekmovalca sta bila prepočasna za drugi tek. Štefan je bil že cel vikend nekako v krču, se ni sprostil in ni smučal dobro. Na tem nivoju to nikakor ni dovolj za boljše predstave. Tijan pa je v fazi učenja. Imel je nekaj dobrih odsekov, ni pa povezal cele vožnje.  V svetovnem pokalu z njegovo številko je potrebno dobro smučati od vrha do podna in brez napak. Treba je imeti tudi malce večji rizik. On se sedaj seli na evropski pokal in se vrne v Madonni na svetovni pokal, za Štefana pa upam, da čimprej pride iz krča.

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K