Hadalin in Marovt v Kitzbühlu odstopila

Tijan Marovt in Štefan Hadalin sta žal tudi v Kitzbühlu ostala brez uvrstitve na slalomski tekmi svetovnega pokala.

Tijan Marovt, Foto: Agence Zoom

Slalomska konkurenca je izjemno izenačena. To pomeni, da morajo vsi smučarji smučati na polno in brez napake, če si želijo vrhunske uvrstitve, ali preboja v finale. Tega se zavedata tudi Štefan Hadalin in Tijan Marovt, ki na treningih kažeta odlične vožnje. Žal se jim ob zvrhani meri tveganja na tekmah ne izide in sta tudi v Kitzbühlu ostala brez uvrstitve v finale. Oba slovenska tekmovalca sta žal odstopila na prvi progi.

Do zmage je z izjemno drugo vožnjo prišel Nemec Linus Strasser, ki je za vsega 14 stotink premagal presenečenje dneva, Šveda Kristoffer Jakobsena, tretji je bil lanski zmagovalec in dobitnik zlatega gamsa Daniel Yule iz Švice.

Izjava po tekmi

Sergej Poljšak: “Klasičen spektakel v Kitzbühlu. Odlična tekma in zelo zahtevna snežna podlaga. Že sam teren je zelo zahteven, v kombinaciji s tako poledenelim snegom pa vsaka najmanjša napaka pomeni zagotov odstop. To se je pripetilo tudi Štefanu in Tijanu. Manjši napaki v zgornjem delu proge in odstop že v prvem teku. Že peti slalom in še vedno brez točk, a ostajam optimist. Glede na to, kaj fanta prikazujeta na treningu, mislim, da bi se moral trend hitro obrniti navzgor in se bomo začeli uvrščati med najboljše in dosegati boljše rezultate.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K