Hadalina milimetri ločili od prvih slalomskih točk sezone

Štefan Hadalin je bil edini slovenski slalomist na tekmi v Garmish-Partenkirchnu, saj Tijan Marovt zaradi bolezni ni nastopil. V izjemno težkih razmerah so Hdalinu malenkosti zmanjkale za preboj v finale.

Štefan Hadalin je bil na koncu 32. Foto: Gepa

Pred tekmo so iz slovenskega tabora v Garmishu sporočili, da Tijan Marovt zaradi bolezni ne bo nastopil na današnjem slalomu za svetovni pokal. Vse oči so bile tako uprte v Štefana Hadalina, ki je imel številko 33. To je bila številka, ki je še omogočala preboj v finale, a proga je bila že dodobra razrita. Prefektno smučanje ni bilo mogoče, vsak smučar se je pos svoje prilagodil progi in se boril, da pride do cilja. To je Hadalinu uspelo, zaostal pa je +4,32 za vodilnim Norvežanom Henrikom Kristoffersenom, ki je dodobra izkoristil številko ena in si priboril veliko prednost pred tekmeci. Hadalin je ob prihodu v cilj prehitel enega tekmovalca, a je še upal na preboj v finale. Na koncu mu je zmanjkalo 13 stotink sekunde, saj je dosegel 32. čas prvega teka.

V finalu je Kristoffersen brez težav obdržal visoko prednost pred tekmeci in slavil kar s +1,22 pred Avstrijcem Manuelom Fellerjem. Tretji je bil Clement Noel, ki je zaostal +1,46. Na kaotični tekmi v težkih razmerah je največji skok na drugi vožnji uspel Italijanu Stefanu Grossu, ki je iz 26. mesta napreddoval vse do petega.

Izjava po tekmi (mp3):

Dušan Blažič, trener Hadalina in Marovta v Ga-Paju: “Glede na to, kako se je tekma razvijala, sem bil prepričan, da se bo Štef uvrstil v finale, kar je dokazoval na zadnjih treningih. Žal mu ni uspelo držati višjega tempa na srednjem delu proge. Bomo delali naprej in rezultat se mora pokazati kmalu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K