Hadalina v Chamonixu tri stotinke ločile od finala

Smučarji so v Chamonixu opravili z zadnjo tekmo svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom. Obilico smole je na slalomu imel Štefan Hadalin, ki je le za tri stotinke zgrešil finale in je bil 32.
 
Štefan Hadalin © GEPA
 
Štefan Hadalin je s številko 32 prikazal zelo dobro in hitro vožnjo. Z zaostankom 1,70 je vse kazalo, da se bo brez težav uvrstili v drugi tek. A na odlično pripravljeni progi so smučarji še enkrat več pokazali, kako izenačen je svetovni vrh moškega smučanja. Številni smučarji z visoko številko so se uspeli prebiti v finale, kar pa je pomenilo, da je Hadalin zasedel končno 32. mesto in je brez druge vožnje ostal za vsega tri stotinke. Drugi Slovenec v Franciji Tijan Marovt zaradi zdravstvenih težav ni nastopil na tekmi.
 
Majhne razlike v prvi vožnji so pomenile tudi izjemno razburljiv finale, kar je izkoristil Grk Aj Ginnis, ki je iz 23. mesta prišel do uspeha kariere in končno drugo mesto. Od Grka je bil boljši le Ramon Zenhaeusern, ki je do zmage prišel iz drugega mesta po prvi vožnji. Švicar je vso konkurenco prehitel za debelo sekundo. Na tretjo stopničko je stopil še en Švicar Daniel Yule.
 
Izjava po tekmi:
 
Dušan Blažič: “Proga je bila danes odlično pripravljena. Kar se Štefana tiče, škoda. Pri tako majhnih razlikah potrebuješ tudi malce sreče. V vožnji ni naredil večje napake, a vedno se da peljati tudi boljše. Na treningih kaže dobre vožnje in mislim, da se bo tudi njemu ratalo slej kot prej sestaviti in narediti dober rezultat v slalomu. Tijan je žal moral spustiti novo tekmo zaradi zdravstvenih težav, ki kij je imel ponoči.”
 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K