Hadalinu 27 stotink zmanjkalo za tretji zaporedni finale

Spektakularen konec tedna v Kitzbühlu se je zaključil s slalomom. Štefan Hadalin in Tijan Marovt sta na žalost ostala brez finala.

Štefan Hadalin je finale zapravil v spodnjem delu proge. Foto: Gepa

Slovenski slalomski dvojec je po Adelbodnu in Wengnu tokrat ostal brez točk svetovnega pokala. Zelo malo je ponovno za uvrstitev v drugo vožnjo zmanjkalo Štefanu Hadalinu, ki je z zaostankom +2,70 zasedel 34. mesto. Od drugega nastopa ga je ločilo zgolj 27 stotink sekunde. Mladi Tijan Marovt je žal znova odstopil.

 

Do zmage je z odlično finalno vožnjo prišel Švicar Daniel Yule, ki je do prvega mesta napredoval iz sedmega po prvi vožnji. Švicar si je privozil lepo prednost 40 stotink pred tekmeci, nato pa so bile razlike izjemno majhne. Drugega, tretjega in četrtega smučarja so ločile zgolj tri stotinke. Največ sreče v igri s časom pa je imel Britanec Dave Ryding, na zmagovalni oder pa je stopil še Lucas Braathen iz Norveške. Veliki osmoljenec pa je tako postal Nemc Linus Strasser.

 

Slalomiste že sredi tedna čaka nova tekma, ko bo na sporedu nočni spektakel v Schladmingu.

 

Izjava po tekmi (mp3):

 

Klemen Bergant: “Danes je bila prva tekma v pravih zimskih pogojih. Res je, da niso bili pogoji za vse enaki, a se je dalo smučati hitro. Štefan je začel zelo solidno sploh med prvim in drugim vmesnim časom je bil zelo hiter. Spodaj  je izgubil čisto preveč. To je pomenilo, da je bilo premalo za finale. Tijan je danes začel odlično, a žal ni ostal na smučkah. Morda so ti svetovni pokali zanj še preveliki, a je dokazal pravi obraz. Lotil se je tako kot je treba in bo prišel tudi čas, ko se bo njemu vožnja sestavila in bo prišla lepa uvrstitev.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K