Hadalinu in Marovtu napake vzele finale

Tijan Marovt in Štefan Hadalin sta bila odlično na poti prve proge slaloma v Madonni di Campiglio, a sta po napakah žal ostala brez finala.

Tijan Marovt, Foto: Agence Zoom

Nočni slalom v Madonni di Campiglio je ponovno navdušil. Izjemno težak slalaom in težke razmere, na žalost otežena okoliščina za visoke startne številke. Te sta imela na sebi tudi edina Slovenca na startu, Tijan Marovt in Štefan Hadalin. Prvi je šel s številko 49 na progo Hadalin je bil izjemno hiter v zgornjem delu, nato pa žal storil večjo napako pri prehodu v strmino in upanje na finale je splavalo po vodi. Zaostal je +3,09 in zasedel 49. mesto. Nekaj podobnega se je naredilo tudi Marovtu, ki je bil prav tako vse do zadnje strmine na poti, da se prvič v karieri prebije med dobitnike točk, a je tudi on naredil manjšo napako. Ta mu je zagotovo vzela nekaj desetink, na koncu pa je za uvrstitvijo v finale zaostal 31 stotink, zasedel je 36. mesto.

Do zmage je po odlični vožnji v finalu prišel Marco Schwarz, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Za 25 stotink je prehitel vodilnega po prvi vožnji Clementa Noela iz Francije, tretji pa je bil Britanec Dave Ryding.

 

Izjava po tekmi:

Sergej Poljšak, slalomski trener: “Lahko rečem, da je bila ponovno ena zelo zahtevna tekma svetovnega pokala, podlaga ni bila enostavna. Štefan je bil zelo dobro na poti do polovice proge, a je naredil preveliko napako pri vhodu v strmino in povsem izgubil ritem in ni bil blizu finala. Tijan pa je smučal dobro iz starta ven, do napake, ki se mu je primerila v drugem delu strmine je bil na poti, da se kvalificira. Tista napaka ga je stala, da se na koncu ni uvrstil v finale.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K