Hrobat na zahtevnem smuku odličen enajsti

Miha Hrobat se je v ledenem Bormiu izkazal z enajstim mestom. Na zahtevni progi je dobro smučal tudi Martin Čater,  a je žal za malenkost ostal brez točk svetovnega pokala.

Miha Hrobat, Foto: Agence Zoom

Bormio tradicionalno gosti zadnje tekme v koledarske letu za alpske smučarje. Izjemno zahteven smuk, kjer so organizatorji tudi tokrat poskrbeli za zelo ledeno progo, je odlično presmučal Miha Hrobat.  Slovenski smukač je bil zelo hiter na vseh delih proge in se je spretno reševal tudi iz nekaterih težav. S številko 26 je v cilj prišel z osmim časom in zadovoljno je stisnil pest. Na odlično pripravljeni progi so ga nato prehiteli še trije smučarji z visoko številko in tekmo je končal na vseeno visokem enajstem mestu. Martin Čater je v preteklosti imel v Bormiu nekaj težav,  je tokrat smučal zelo dobro. Na žalost pa je nekaj časa pustil v spodnjem delu in se mu ni izšlo za nove točke svetovnega pokala. Bil je 33.

 

Z izjemnim smukom se je izkazal Francoz Cyprien Sarrazin, ki je za 9 stotink prehitel izjemnega Švicarja Marca Odermatta. Omenjena smučarja sta bila daleč pred konkurenco, saj je tretji Cameron Alexander zaostal več kot sekundo.

Zvočni izjavi (mp3):

Miha Hrobat: “Ledeno, razrukano in temno.., povsem klasičen Bormio. Moja vožnja je bila zelo solidna, razen spodnjega dela, kjer sem izgubil veliko časa zaradi napake. Tega je malce škoda, ker bi bil rezultat lahko še dosti boljši. Tako je, mene veseli, da sem se po dveh slabših treningih uspel pobrati. Jutri je povsem nova tekma in si želim predvsem to, da bom imel boljše pogoje kot v Val Gardeni,  da lahko tudi z višjo številko pokažem to, kar znam.

Aleš Gorza: “Oba nastopa lahko ocenim za dobra, še posebej pa si pohvale zasluži Miha za enajsto mesto, čeprav je škoda njegovega spodnjega dela, kot tudi Martinovega. Saj bi tudi on bil uvrščen med dobitnike točk s pravim spodnjim delom. Današnji dan lahko ocenim za pozitivnega, pokazali smo, da smo na pravi poti in bomo v prihodnje še mešali štrene najboljšim.

Uradni rezultati >>

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K