Hrobat tudi na drugem smuku v Kitzbühlu med najboljšimi

Miha Hrobat je na drugem smuku v Kitzbühlu, v izjemnih pogojih, prišel do 21. mesta. Žal ga je še višjega mesta stala napaka v zgornjem delu proge.

Miha Hrobat, Foto: Agence Zoom

Najtežja in najbolj prestižna smukaška proga v svetovnem pokalu se je danes bohotila v idealnih razmerah. Sonce in odlično vzdušje ter ledena površina, kakršno imajo najboljši in najbolj drzni smučarji radi. Vse to je ustrezalo tudi Mihi Hrobatu, ki na progi Streif vedno tekmuje odlično. Po včerajšnjem slabšem rezultatu, je bil danes odločen, da popravi rezultat. To se je videlo iz samega starta, ki je bil zelo odločen. Žal ga je na skoku Mišnica odneslo predaleč, kar se mu je poznalo v naslednjih treh zavojih in na cesti, kjer ni imel dovolj hitrosti. Izgubil je veliko časa, v spodnjem delu pa dokazal, da je lahko enako hiter ali celo hitrejši, kot najboljši smučarji na svetu. Na koncu je uro ustavil s časom 1:55,38, kar je bilo dovolj za 21. mesto. Za zmagovalcem je zaostal +2,42. Matin Čater je danes žal odstopil, debitatnt v Kitzbühlu Nejc Naraločnik pa je zasedel 41. mesto. Večino časa, da bi se prebil med dobitnike točk je žal pustil v zgornjem delu proge.

Še drugega zlatega gamsa v dveh dneh si je s sanjsko vožnjo priboril Francoz Cyprien Sarrazin, ki je za kar 91 stotink prehitel Marca Odermatta, ki tako po Wengnu ni uspel dopolniti slavnega dvojčka v isti sezoni. Tretji Italijan Dominik Paris je zaostal že +1,44.

Zvočni izjavi (mp3):

Miha Hrobat: “Škoda zgornjega dela. Bil sem zelo dolg na skoku in me je zelo zabilo.  Zaradi tega sem izgubil nekaj metrov, da sem bil potem pozen. Tudi smuči mi je zelo streslo in imam tudi malce sreče, da nisem pristal v ograji. Žal sem veliko časa pustil tam, da ni bilo dovolj, za boljši rezultat. Vseeno sem bolj zadovoljen, kot včeraj, saj je bilo smučanje veliko bolj napadalno. Predvsem srednji in spodnji del pa sta mi uspela zelo dobro. Sem zadovoljen, a sem ciljal višje.”

Aleš Gorza: “Danes je Miha smučal bolje, bil je pravi Miha. Žal je napravil napako na skoku v Mišnico. Bil je predolg in potem skoraj prekrižal smuči in padel. Z večjo napako ni odnesel praktično nobene hitrosti in s tem je izgubil uvrstitev med 15 ali celo bolje. Žal nam ne gre brez napak, a tako to je. Je pa bil današnji dan zagotovo boljši, kot včeraj. Martin se je že zgoraj praktično ustavil in ne vem, kaj je bilo narobe. Nejc je od ceste naprej smučal zelo dobro, zgoraj pa se mu je poznalo, da ima preveč spoštovanja še do proge.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K