Hrobata v Kitzbühlu zanimajo najvišja mesta

V Kitzbühlu je vse pripravljeno za veliki spektakel. Jutri in v soboto smučarje čakata dva smuka za svetovni pokal, v nedeljo bo tradicionalno na sporedu še slalom. Organizatorji so v sklopu pokala Hahnenkamm že izpeljali otroško ekipno tekmovanje v kategoriji U16, slovenski smučarji pa so se izkazali s četrtim mestom.

Miha Hrobat se v Kitzbühlu počuti odlično. Foto: Agence Zoom

Smučarji so že opravili z dvema uradnima treningoma, od Slovencev je bil pričakovano najboljši Miha Hrobat. Kranjčan je lani na najtežjem smuku sezone zablestel s sedmim mestom, le malenkosti pa so ga ločile od prvih stopničk na tekmah za svetovni pokal. Proga Streif mu izjemno leži, zato tudi letos odkrito napada najvišja mesta na dveh smukih. Priložnosti bosta iskala še Martin Čater in Nejc Naraločnik.  V nedeljo bo v Avstriji tradicionalno sledil še slalom, na startu pa ponovno dva Slovenca. Štefan Hadalin in Tijan Marovt, ki bosta lovila prve točke sezone.

Spored Kitzbühel >>

Organizatorji v Kitzbühlu so se izkazali tudi z organizacijo ekipne tekme za smučarje stare do 16 let.  Vsako ekipo so sestavljali trije smučarji in smučarke. Slovenci pa so pokazali, da se tudi v mladih kategorijah dela dobro, saj so zasedli odlično četrto mesto med devetimi ekipami. Pred Slovenci so končali le zmagovalci Nemci, drugi Avstrijci in tretji Italijani.

Slovenska mladinska ekipa v Kitzbühlu. Foto: Sloski
Slovenska mladinska ekipa v Kitzbühlu. Foto: Sloski
Slovenska mladinska ekipa v Kitzbühlu. Foto: Sloski

 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K