Hrovatova se je spogledovala s kolajno, na koncu sedma

Meta Hrovat je olimpijski veleslalom končala na izvrstnem 7. mestu. Uspeh sta dopolnili Ana Bucik na 11. in Tina Robnik na 18. mestu.

 

Meta Hrovat je bila celo v boju za koljano. Foto: OKS

Za alpskimi smučarkami je izjemno dolg in naporen dan. Prva vožnja veleslaloma jih je čakala že ob 2:30 uri po slovenskem času. Na njej se je odlično izkazala Meta Hrovat, ki je dosegla 4. (+0,92) čas in je bila v odličnem položaju, da napade tretjo slovensko kolajno v Pekingu. Za kolajno je zaostajala natanko pol sekunde.  Z nekaj težavami, a vseeno zanesljivo so se v drugo vožnjo uvrstile tudi Ana Bucik (16., +1,86), Andreja Slokar (20., +2,52) in Tina Robnik (21., +2,62). Vodilna po prvem teku je bila najboljša veleslalomistka sezone Sara Hector iz Švedske.

Tina Robnik je v finalu, ki se je začel ob 7:45 uri, napredovala za 3. mesta in je bila na koncu 18. Verjetno bi napredovala še več mest, saj je bila odlično na poti, a je tik pred ciljem naredila napako, ki jo je stala kar nekaj časa. Andreja Slokar je imela izjemne vmesne čase, a je nato žal storila napako in odstopila. Znova se je v finalu izkazala Bucikova, ki je prišla do zelo spodbudnega 11. mesta in si je pripravila odličen obet za slalomsko preizkušnjo. Tudi Meta Hrovat se finalne vožnje ni ustrašila. Začela je zelo agresivno in do prvega vmesnega časa povečala prednost pred tedaj vodilno Laro Gut-Behrami. Na zahtevni snežni podlagi je nato malce izgubila občutek in prednost se je začela topiti. Žal je do prihoda v cilj povsem pošla in Meta je ob prihodu v cilj zasedla 4. mesto, na koncu pa osvojila odlično 7. mesto.

 

Sara Hector je tudi v finalu zadržala vodstvo in je prišla do naslova olimpijske prvakinje. Drugo mesto je pripadlo Italijanki Federici Brignone, tretja pa ej bila Gut-Behramijeva. Veliko razočaranje sta doživeli veliki zvezdnici alpskega smučanja Petra Vlhova in Mikaela Shiffrin. Američanka je odstopila že na prvi progi, Slovakinja pa je bila zgolj 14.

 

Uradni rezultati

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K