IBU: Anamarija Lampič do prvih biatlonskih stopničk

Anamarija Lampič je na tekmi IBU pokala prišla do svojih prvih biatlonskih stopničk v karieri. Na tekmi s skupinskim startom je bila izvrstna druga.

Anamarija Lampič na zmagovalnem odru. Foto: Sloski

Anamarija Lampič je v Val Ridanni poskrbela za nov velik mejnik v biatlonski karieri. Z novo izjemno tekaško predstavo je tekmi s skupnskim startom prišla do izvrstnega drugega mesta. Lampičeva je bila daleč najhitrejša na progi, vse bolje pa ji gre tudi na strelišču. Tokrat je morala v pet kazenskih krogov na štirih strelskih postankih. Za streljanje leže je odlično razpoložena, saj je zgrešila le en strel, po dvakrat pa je bila neuspešna na obeh postankih stoje. Vseeno je bilo to ob izjemnem tempu dovolj, da je zaostala zgolj za Gilonne Guigonnat iz Francije, ki je zadela vseh 20 tarč. Francozinja je v cilj prišla zgolj 10 sekund pred slovensko šampionko. Tretja je bila Švedinja Tilda Johansson.

Izjava po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “Ob prihodu sem, se nisem počutila spočito. Malce se je poznala utrujenost, ki je prišla za mano. Po sprintu sem se sestavila skupaj. Nato sem včeraj in danes res vrhunsko tekla. Sploh danes je bilo tekaško vrhunsko, še streljala sem dobro za moj nivo. Leže je bilo 1, 0, stoje 2,2. Sigurno bi bil lahko še kakšen zgrešen strel manj, ampak sem zadovoljna. Danes je to dovolj za drugo mesto in sem zelo dobre volje.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3