IBU: Anamarijo Lampič zadnji strelski nastop stal vrhunske uvrstitve

V Idre Fjällu na Švedskem so danes na sporedu posamične tekme IBU pokala. V ženski konkurenci je Animariji Lampič odlično kazalo do zadnjega strelskega nastopa, a je nato žal zgrešila preveč strelov. Najboljša Slovenka je bila tako znova Lena Repinc na 21. mestu.

Anamarija Lampič se je odločno podala na progo. Foto: Sloski

Anamarija Lampič je prvič nastopila na najdaljši biatlonski preizkušnji. Na tekmi kjer je streljanje še toliko bolj pomembno, kar je izkusila tudi sama. Novopečena biatlonka je odlično začela svoj nastop na 15-kilometrski prizkušnji. Na prvem strelskem postanku leže je zadela vseh pet strelov, na prvem stoje je zgrešila le enkrat, prav tako tudi na drugem strelskem postanku leže. Z daleč najhitrejšim časom teka je bila v igri za zmago, a čakalo jo je še zadnje streljanje stoje. Lampičeva je tam na žalost v težkih razmerah zgrešila vseh pet strelov, dodatnih pet kazenskih minut pa jo je potisnilo na končno 32. mesto. Kljub vsemu je Lampičeva znova dokazala, da je izjemen biatlonski talent, ob odlično pripravljenih smučeh pa je znova dosegla najboljši čas teka.

Dobre smuči je izkoristila tudi Lena Repinc, ki je bila z 21. mestom znova najbolje uvrščena Slovenka.  Repinčeva je na strelišču zgrešila trikrat (1,0,1,1) in za zmagovalko zaostala +3:28,4. Zmaga je odšla v Nemčijo po zaslugi Janine Hettich-Walz, ki je zgrešila le en strel. Nastopila je tudi Klara Vindišar, ki je bila s štirmi kazenskimi minutami na 52. mestu. S slovenskimi nastopi je bil zadovoljen tudi trener Jure Ožbolt, ki na Švedskem skrbi za slovensko reprezentanco.

Izjavi po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “Za mano je še ena zelo poučna tekma. Imela sem se zelo dobro. Bilo je precej bolj mrzlo v primerjavi s prejšnjimi tekmami. Bilo je tudi veliko vlage. Vseeno mislim, da sem se odlično ogrela, saj so bili tekaški časi fenomenalni. Dala sem vse ven, kar sem lahko. Strelsko mi je šlo super, sploh do zadnjega streljanja. Bila sem navdušena, najprej nula in potem 1,1,. Bila sem presenečena sama nad sabo, zadnje streljanje pa je šlo vse mimo. Nič hudega, jaz vem, da če sem bila prejšnja streljanja sposobna super streljati, mislim da lahko tudi zadnjega. Rabim čas in izkušnje in mislim, da je to to, po kar sem prišla sem na Švedsko.”

Jure Ožbolt: “Ana je danes pokazala eno zares dobro tekaško predstavo, bila je minuto 45 pred drugo najhitrejšo v teku. Nekako je tukaj brez konkurence tekaško. Na strelišču pa ji je ratala bela in črna nula. Tudi najboljšim se je to kdaj že zgodilo. Moramo biti vseeno zadovoljno, saj je novinka in ne moremo pričakovati, da bo kar redno zadevala ničle. Ne vem točno, kaj se je dogajalo, a punce so dejale, da so bile preproge precej drseče zaradi vlage v zraku. Zato ni bilo težko stati v miru. Lena je naredila zelo solidno predstavo, saj je imela 19. čas teka, kar je za tako mlado tekmovalko zelo dobro. Primerja se s Švedinjo, ki je že stala na odru za zmagovalke v svetovnem pokalu in imata samo deset sekund razlike v teku. Trije zgeršeni streli so mogoče vseeno malo preveč za njo, a 21. mesto je dober obed za naprej. Mislim da smo lahko v Hochfilzo s tema dvema puncama in sestričnama Klemenčič pripravljeni za zelo soliden rezultat. Tudi Klara Vindišar je morda malce preveč izubila na progi, sem pričakoval malce več. Zgrešila je tudi strel preveč. Vseeno je bila to njena prva tekma letos in verjamem, da bo že jutri boljše. Naprej germo z dvignjeno glavo, punce napredujejo v skladu s pričakovanji in komaj čakamo preostanek sezone.

Uradni rezultati, individualno ženske >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3