IBU: Repinčeva s strelsko nulo do četrtega mesta, Lampičeva z najhitrejšim časom teka do šestega!

V Idre Fjallu na Švedskem se je z ženskim sprintom  začela biatlonska sezona pokala IBU. Odlično sta nastopili Lena Repinc in novinka v biatlonskih vrstah Anamarija Lampič, ki sta zasedli četrto in šesto mesto. 

Lena Repinc in Anamarija Lampič sta se izkazali na prvi tekme sezone. Foto: Sloski

Vse oči so bile uprte v prvi biatlonski nastop Anamarije Lampič,  ki je na svoji prvi biatlonski tekmi v karieri prikazala izjemen potencial. Z daleč najhitrejšim časom teka in z telo solidnim strelskim nastopom (2,2) je zasedla izvrstno šesto mesto. Lampičeva je s tem dosežkom že izpolnila kvoto točk za nastop na tekmah svetovnega pokala, ima pa tudi odlično izhodišče za jutrišnje zasledovanje, saj njen zaostanek znaša zgolj 37 sekund.

Še bolje od Lampičeve se je odrezala izjemno nadarjena Lena Repinc, ki je znova dokazala, da je izjemna strelka. Z vsemi zadetimi streli je zasedla mesto tik pod odrom za zmagovalke. Jutri pa bo za današnjo zmagovalko Marthe Krakstad Johansen iz Norveške štartna 30,8 sekunde. Jutrišnji nastop si je z 42. mestom priborila tudi Kaja Zorč, ki je morala v tri kazenske kroge (1,2).

Izjavi po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “S tekmo sem zelo zadovoljna in zelo vesela. Glede streljanja se mi zdi, da mi je šlo za prvič zelo vredu in upam, da bo šlo tako naprej. Tekaško sem se počutila vrhunsko in mislim, da časi povejo svoje. Sem zelo vesela, da sem tudi uradni v biatlon family.”

Lena Repinc: “Danes je bila odlična tekma. Vse, kar je lahko šlo, je tudi šlo. Drugič v karieri sem streljala 0,0, smuči so bile odlične. Občutek na smučeh je bil res krasen in sem zelo uživala.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3