Ilka Štuhec bo na smuku bolj napadala

Ilka Štuhec na superveleslalomu v Altenmarktu ni napravila večje napake, žal pa ni našla prave hitrosti in je ostala brez točk svetovnega pokala.

Ilka Štuhec se zaveda današnjih napak in pozitivno pričakuje smuk. Foto: Agence Zoom

Smučarke je v Avstriji pričakalo izjemno vreme ter odlično pripravljena proga. Idealni pogoji za popoln napad na tehnično precej zahtevni progi, kar slovenski šampionki ne ustreza najbolj. Ilka Štuhec je na pogled s progo sicer opravila brez napak, a ura je povedala, da slovenska junakinja ni imela prave hitrosti. Spodbudno je to, da se sama zaveda, kaj je šlo narobe in po 41. mestu ni preveč razočarana in s pozitivnim pristopom pričakuje jutrišnji smuk. V nedeljo bo imela še en popraven izpit v superveleslalomu.

Prednost domačega terena je izkoristila Cornelia Hütter, ki je za vsega 9 stotink prehitela Norvežanko Kajso Vickhoff Lie, tretja je bila Lara Gut-Behrami.

Zvočna izjava (mp3):

Ilka Štuhec: “Današnji dan je bil zelo pod pričakovanji in daleč od tega, kar sem sposobna in sem v zadnjem času kazala na treningu. V zadnjem obdobju imam veliko težav s sproščenostjo, kar se pozna pri sami vožnji na tekmi. Se bolj samo peljem, kot samozavestno tekmujem in napadam. V takšnih idealnih razmerah, kot so bile danes, se punce mečejo dol in potem brez večje napake pride zaostanek, če tega ne storiš. Nič zato, jutri je nov dan. Veliko stvari imam za popraviti iz treninga, kjer sem bila velikokrat iz idealne linije in sem morala improvizirati. Mora poskrbeti, da me takšni nastopi ne potovčejo in gledam pozitivno naprej in verjamem vase.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K