Ilka Štuhec in Maruša Ferk Saioni imata jutri v Crans Montani novo priložnost

V Crans Montani je potekal prvi od dveh smukov za svetovni pokal ta konec tedna. Ilki Štuhec in Maruši Ferk se žal ni uspelo prebiti med 30 najboljših.

Ilka Štuhec je dobro začela svoj nastop v lepem vremenu. Foto: Gepa

V Crans MOntani je bilo lepo sončno vreme, vse najboljše smučarke so si izbrale startne številke bolj na začetku starne liste. To se na koncu ni izkazalo za ključno, a vseeno so bile na vrhu smučarke s številkami bolj spredaj. Ilka Štuhec  je imela številko 18. V zgornjem delu je smučala zelo spodbudno in prvi vmesni čas je obetal, da se danes lahko bori za visoka mesta. Žal je nato pred ključnim ravninskim delom storila manjšo napako in zaostanek se je do konca proge le še povečeval. V cilju je znašal 2,72, kar je na koncu pomenilo 32. mesto. Maruša Ferk Saioni, ki je odlično smukaško vožnjo prikazala na v Pekingu v alpski kombinaciji, se danes v Švici ni najbolje znašla. Tudi njen zaostanek se je povečeval čez celotno progo in je na koncu znašal +3,34, kar je bilo dovolj za 39. mesto.

Zmagala je izjemna Čehinja Ester Ledecka, ki je s številko osem nastopila izjemno. Za 21 stotink je prehitela Norvežanko Ragenhild Mowinckel.  Da številke niso bile ključnega pomena, je pokazala Avstrijka Corneli Hütter, ki je s številko 19 prišla na tretje mesto. Zaostala je +0,42.

 

Izjava po tekmi:

Ilka Štuhec (mp3): “Cilji so definitivno višji, kot zgolj osvajanje točk. Zato je potrebno smučati hitreje, česar danes nisem naredila. Začela sem sicer OK, potem pa nisem dodajala, čeprav se je progo danes dalo bolj napadati. Sledilo je še nekaj napak in potem je zaostanek tukaj.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K