Ilka Štuhec in Maruša Ferk Saioni uspešni na smuku v Garmisch-Partenkirchnu

Ilka Štuhec in Maruša Ferk Saioni sta olimpijsko smukaško generalko zaključili na 27. in 30. mestu.

Ilka Štuhec je nastopila kor prava borka in prišla do novih točk svetovnega pokala. Foto: Gepa

Nemški Garmisch-Partenkirchen je prireditelj zadnjih tekem svetovnega pokala pred odhodom v Peking. Na smukaški tekmi sta dobro nastopili tudi obe Slovenki Ilka Štuhec in Maruša Ferk Saioni. Štuhčeva je kljub bolečinam v kolenu nastopila in je smučala odločno. Zaradi slabe vidljivosti ni želela tvegati preveč in je s startno številko 11 v cilj prišla z zaostankom +2,88. Na koncu je to zadoščalo za 27. mesto in nekaj novih točk svetovnega pokala. Maruša Ferk Saioni je s številko 33 zaostala +3,10 in je zasedla 30. mesto.

Odsotnost letos najboljše smukačice Sofie Goggie je najbolje izkoristila Švicarka Corinne Suter, ki je s prednostjo 51 stotink prišla do zmage na olimpijski smukaški generalki. Odličen švicarski dan je dopolnila Jasmine Flury na drugem mestu, tretja je bila Cornelia Hütter iz Avstrije, ki je zaostala že 78 stotink.

Jutri dekleta čaka še zahteven superveleslalom na katerem pa Ilka Štuhec ne bo nastopila.

Izjava po tekmi:

Ilka Štuhec: Kot se je verjetno tudi videlo, je bilo na najtežjem delu danes bolj boj za preživetje, kot napadalno smučanje. Kar se tiče kolena ni ravno super, ampak je vsak dan boljše. To je bil današnji cilj, da probam danes odmisliti bolečino in se probam čim bolj ‘vrzti dol’. V eni sekundi je to seveda težko popolno preklopiti in si reči pri sebi, da si sedaj pa zelo samozavesten in gerš na polno, saj je bil šele tretji dan na smučkah po Cortini. To se pozna, ampak ubistvu se je vse kar dobro obneslo in je to odličen pokazatelj za naprej. Vseeno pa jutri ne bom nastopila na superveleslalomu. Proga tukaj je zelo zahtevna in moj superveleslalom v tej sezoni ni na takšni ravni. Nesmiselno bi bilo izzivati in smo se z ekipo odločili, da gremo raje domov. Raje bomo izkoristili dan počitka več, v sredo pa že zgodaj zjutraj odidemo proti Pekingu.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K