Ilka Štuhec kljub 22. mestu sezono zaključila z nasmehom

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je sezono svetovnega pokala sklenila z nastopom v superveleslalomu na finalu v Soldeuu. Kljub temu, da je na 22. mestu ostala brez točk, je sezono sklenila z nasmehom na obrazu.

Ilka Štuhec je v letošnji sezoni navduševala predvsem v smuku. Foto: Gepa

V edini ženski disciplini, ki pred zaključkom finala še ni imela zmagovalke v boju za mali kristalni globus, smo bili danes priča izjemno napeti tekmi. Na koncu pa je najbolje z današnjo tekmo ter tudi celotno superveleslalomsko sezono opravila Švicarka Lara Gut-Behrami. Danes je Švicarka za 22 stotink prehitela Federico Grignone iz Italije in 47 Ragenhild Mowinckl iz Švice.

Pravico do nastopa je imela tudi včerajšnja zmagovalka smuka Ilka Štuhec, ki pa danes na pomladanski progi v Andori ni blestela. Že na “njenem” zgornjem delu si je nabrala velik zaostanek, ki se je nato le še povečal. Kljub 22. mestu pa je v cilju le malce zmajala z glavno nato pa z velikim nasmehom sklenila zelo uspešno sezono.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Včeraj smo uspešno naredili terapije, po tistem pristanku na hrbet na skoku, ki nikoli ni prijeten. Bile so uspešne in danes sem poskušala čim bolje odpeljati tekmo. Ni šlo čisto po načrtu. Ravno tam, kjer sem imela težave včeraj, pred skokom, sem si vzela preveč prostora in izgubila hitrost. Preostanek vožnje bi lahko bolj napadala. Čeprav je bil sneg mehak, je bil odziven in nisem najbolj zadovoljna. 

Odermatt znova brez konkurence

Po ženskem superveleslalomu so se na isti progi pomerili še fantje. Veliko prevlado v letošnji sezoni je potrdil Švicar Marco Odemratt, ki je prišel do nove zmage.  To je bila njegova šesta zmaga na osmih tekmah v tej disciplini in dvanajsta v sezoni. Danes je bil drugi Avstrijec Marco Schwarz, ki je za Odermattom zaostal 29 stotink sekunde, tretji pa Kilde z dobrimi desetimi desetinkami sekunde slabšim časom. Slovenija na startu ni imela svojega predstavnika.

Uradni rezultati, Soldeu >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K