Ilka Štuhec na superveleslalomu dvignila apetite pred smukom

Ilka Štuhec je na superveleslalomu v Meribelu prišla do 12. mesta. Za dodatno samozavest pred sobotnim smukom je poskrbela z izvrstnim zgornjim delom proge.

Ilka Štuhec je bila daleč najhitrejša v zgornjem delu proge. Foto: Gepa

Na superveleslalomski tekmi svetovnega prvenstva so morali organizatorji podeliti kar štiri kolajne, saj je prišlo do delitve tretjega mesta. Med dobitnicami odličij na žalost ni bilo edine Slovenke na startu Ilke Štuhec, ki pa je potrdila, da je v ožjem krogu favoritinj na sobotnem smuku. Mariborčanka je v zgornjem drsalnem delu današnjega superveleslaloma postavila z naskokom najhitrejši čas, kar vliva dodatne samozavesti pred njenim vrhuncem prvenstva. Na žalost je Ilka nato v ključnem zavoju na prehodu in sončnega dela proge v senco storila napako in izgubila potrebno hitrost. 72 stotink prednosti iz zgornjega dela je nato prešlo v zaostanek, ki je v cilju znašal 78 stotink in končno 12. mesto.

Ravno nasprotno od slovenske šampionke je nastopila nova svetovna prvakinja Marta Bassino iz Italije. Italijanka je začela zadržano, nato pa daleč najbolje med vsemi izpeljala del, kjer je napako storila Štuhčeva. V spodnji del je Italijanka prenesla največ hitrosti in na koncu slavila s prednostjo 11 stotink pred prvo zvezdnico alpskega smučanja Mikaelo Shiffrin. Na tretjem mestu sta 33 stotink zaostali Avstrijka Cornelia Hütter in Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, ki sta tako združno stopili na najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Zvočna izjava (mp3):

Ilka Štuhec: “Kot sem rekla že včeraj, današnji cilj je bil popolni napad. Pri številki 23 sem imela že vse informacije iz proge, tudi to, da so čista vsa vrata zelo pomembna. Tako bo tudi na smuku. Niti v enem zavoju si ne moreš privoščiti, da ga ne bi naredil skoraj perfektno in nesel sabo hitrost, ker je potem nikjer ne moreš pridobiti. Točno to se mi je zgodilo. V enem zavoju sem malo manj preveč na silo izpeljala in izgubila hitrost, ki je nisem mogla več nadoknadit.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K