Ilka Štuhec po skoraj štirih letih nazaj na odru za zmagovalke!

Najboljša slovenska smukačica Ilka Štuhec je nazaj na zmagovalnem odru. Na drugem smuku v St. Moritzu je zaostala le za Sofio Goggio iz Italije.

Ilka Štuhec je bila navdušena nad rezultatom ob prihodu v cilj. Foto: Gepa

V St. Moritzu je posijalo sonce in sonce je je posijalo tudi Ilki Štuhec. 32-letna Mariborčanka je na smuku potrdila letošnjo odlično formo in vrnitev v sam vrh svetovnega pokala. S številko 18 je bila izjemno hitra v zgornjem delu proge. Le v tehnično zahtevnem delu je izgubila nekaj časa napram izjemni Italijanki Sofii Goggi, kar je bilo dovolj, da je bila Italijanka v cilju hitrejša za 43 stotink, ob imenu Štuhčeve pa se je izpisala številka dve. Štuhčeve do konca tekme ni prehitela nobena smučarka več in Mariborčanka je tako po skoraj štirih letih znova stopila na oder za zmagovalke. Tretja je bila Nemka Kira Weidle, ki je bila 9 stotink počasnejša od slovenske smučarke.

Izjemna vožnja Ilke Štuhec. Foto: Gepa

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Današnji občutek med vožnjo je bil kar divji. Napadala sem in marsikje me je odneslo iz idealne linije. Tako da se nisem zavedala, da peljem dovolj hitro za stopničke.  To je odraz samozavesti in tega, kar smo delali letos na treningih. Ne glede nato, kar se zgodi, napadam dalje in nesem sabo hitrost. Stopničke po takem času mi res veliko pomenijo, vse odkar sem videla zapis na tabli sem začela jokati in še sedaj nisem povsem nehala”.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K