Ilka Štuhec premoč priznala le štirim tekmicam

Ilka Štuhec je na smuku v Val d’Iseru prišla do odličnega petega mesta. Na zelo ledeni progi je zaostala le za Jasmine Flury, Joano Haehlen, Cornelio Hütter in Sofio Goggio.

Ilka Štuhec je imela nekaj manjših težav na progi.  Fotot: Agence Zoom

Pogoji za smučanje v Val d’Iseru so bili zelo izenačeni za vse, a izjemno zahtevni. Poledenela proga in zahtevna senčna svetloba sta od smučark zahtevali 100-odstotno preciznost. Ilka Štuhec je startala s številko 12. Na žalost je na zgornjem ravninskem delu, ki ji ustreza najbolj, izgubila nekaj časa. V zahtevnem tehničnem delu je bila zelo dobra in v spodnjem delu najhitrejša med vsemi. Vseeno pa je v cilju zaostala 73 stotink za vodilno Švicarko Jasmine Flury in zasedla četrto mesto. Do konca tekme jo je prehitela le še Sofia Goggia, ki je bila četrta in Štuhec je prišla do zelo dobrega petega mesta.

Zvočna izjava (mp3)

Ilka Štuhec: “Današnji nastop je bil dokaj dober. Imela sem veliko dobrih odsekov in občutkov. Nekajkart sem šla izven idealne linije, a nikoli nisem paničarila in sem nesla hitrost sabo. So pa bili deli, kjer sem izgubila preveč. Zato tudi zaostanek in končno peto mesto.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K