Ilka Štuhec s petim mestom potrdila odlično formo na začetku sezone

Najboljša slovenska smukačica zadnjih let Ilka Štuhec je v Lake Louisu sezono pričela z izvrstnim petim mestom in s tem napovedala odlično sezono in povratek na najvišja mesta.

Ilka Štihec je tudi na tekmi potrdila odlično formo. Foto: Gepa

Ilka Štuhec je v Lake Louisu odlično nastopila na prvem smuku sezone. Po tem, ko je odlično smučala na treningih, so bila pričakovanja visoka. V zgornjem delu je Mariborčanka izgubila nekaj časa in si je nabrala večino svojega zaostanka. V tehnično zahtevnem delu pa je bila celo hitrejša od zmagovalke in lani najboljše smukačice na svetu Italijanke Sofie Goggie. Štuhčeva je v spodnji ravninski del nesla največ hitrosti med vsemi, morda celo preveč, saj je nato naredila še eno manjšo napako. Na tekmi izjemno majhnih razlik povsem pri vrhu, je v hudem mrazu s številko 28 čas ustavila 42 stotink kasneje kot Goggia, kar je bilo dovolj za vrhunsko peto mesto in odličen začetek sezone.

Goggii se je najbolj približala Švicarka Corinne Suter, ki je zaostala zgolj štiri stotinke sekunde, samo dve več je zaostala Avstrijka Cornelia Hütter. Smučarke jutri v Kanadi čaka še en smuk sezone.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Danes sem delno prenesla dobro vožnjo iz treningov na tekmo. Ne vem točno, kaj sem zgoraj ‘zašuštrala’, bila sem dokaj izven linije, ki sem si jo zadala. Z rezultatom sem zadovoljna, vem pa, da bomo na videoanalizi našli kakšno stvar, ki se jo jutri da narediti boljše. Čez celo progo se da smučati boljše. Proga je res v odličnem stanju, sicer je ledena in dokler nemirna, a se resnično da napadati in verjamem, da bo jutri še boljše.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K