Ilka Štuhec sanjski konec tedna v Cortini sklenila s 13. mestom

Slovenska smučarska šampionka je drugemu mestu in zmagi iz smuka dodala še zelo dobro 13. mesto na superveleslalomu v Cortini d’Ampezzo.

Ilka štuhec je navdušila v Cortini. Foto: Sloski

 

V drugi najhitrejši alpski disciplini ima ilka Štuhec še vedno visoko startno številko. Danes je v Coritini nastopila s številko 37, a je znova dokazala, da je lahko zelo hitra tudi v superveleslalomu. Nastopila je zelo podobno kot na smuku. Zelo dobro je smučala v zgornjem delu, nekaj časa je pustila v srednjem delu in nato je bila zopet povsem med najhitrejšimi v spodnjem delu. Skupni čas je pokazal +0,93, kar je ob majhnih razlikah zadostovalo za 13. mesto.

Do zmage je prišla Norvežanka Ragnhild Mowickel, ki je za 30 stotink prehitela Cornelio Hütter iz Avstrije. Tretja je bila domačinka Marta Bassino.

 

Izajava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec:Današnja tekma je bila zame rezultatsko zelo uspešna, čeprav je bil občutek med vožnjo malce mešan. Postavitev je bila zahtevna, kjer si se moral sam priganjati in sem zelo zadovoljna z rezultatom. V celoti gledano pa je za menoj en res super vikend, kar je lepa popotnica za nadaljevanje sezone.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K