Ilka Štuhec še drugič zapored le za Sofio Goggio

Slovenska smukaška šampionka Ilka Štuhec je v Cortini d’Ampezzo še drugič zapored stopila na oder za zmagovalke. Prvega od dveh smukov je končala na izvrstnem drugem mestu.

Veselje celotne ekipe Ilke Štuhec po še enem drugem mestu. Foto: Gepa

Slovenska šampionka je še enkrat več pokazala, da je najboljša takrat, ko je to potrebno. Čeprav na obeh treningih ni bila pri vrhu, se je točno zavedala, česa je sposobna in se je odločno podala na start prvega od dveh smukov v Cortini d’Ampezzo. Ilka Štuhec je bila izjemno hitra v zgornjem delu in najhitrejša v spodnjem. Nekaj časa je pustila v srednjem, časomerilci pa so namerili, da je bila le 13 stotink od velike tekmice Sofie Goggie iz Italije. Obema zvezdnicama smuka se je najbolj približala Nemka Kira Weidle, ki je za zmagovalko zaostala 36 stotink.

Izjava po tekmi(mp3):

Ilka Štuhec: “Za današnji vrhunski rezultat je bilo odločilno to, da sem bila zelo sproščena. Ne glede na to, kaj se je dogajalo od sobote do danes. In z gležnjem in s treningom, ki nista bila super, mi je uspelo danes sestaviti skupaj dobro vožnjo. To pa zato, ker vem česa sem sposobna in vem, kaj znam. Z drugim mestom sem zadovoljna, ker je to vrhunski rezultat. Manjkalo je 13 stotink, ampak je čisto vseeno ali je ena ali 13. Vem kje sem izgubila čas, dosti več kot 13 stotink in se veselim, da je jutri še ena priložnost”.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K