Ilka Štuhec sezono sklenila z zelo pozitivnim nastopom

Ilka Štuhec je odlično presmučala zadnji smuk sezone v Curchevel/Meribelu. Z zelo majhnim zaostankom je prišla do 14. mesta.

Ilka Štuhec je znova pokazala, da je lahko konkurenčna najboljšim. Foto: Gepa

Ženska finalna smukaška tekma svetovnega pokala za sezono 2021/22 je upravičila svoj naziv. To je bil pravi finale, saj se je kar 19 smučark razvrstilo znotraj ene sekunde. Odlično je nastopila tudi edina Slovenka Ilka Štuhec, ki je ponovno nastopila zelo napadalno. Zelo hitra je bila predvsem v zgornjem delu, spodaj pa je žal izgubila nekaj časa. Za najboljšo je na koncu zaostala +0,75, kar je zadoščalo za nove točke. Tekomvanje je končala kot 14. Malce presenetljivo je do tretje smukaške zmage v karieri prišla Američanka Mikaela Shiffrin, ki je s tem morda naredila odločilni korak k osvojitvi novega velikega kristalnega globusa. Shiffrinova je za 10 stotink prehitela Christine Scheyer in Joano Haehlen, ki sta si razdelili drugo mesto. Smukaški globus je pripadel Sofii Goggi, ki je bila danes 12.

Izjava po tekmi:

Ilka Štuhec: Že nekajkrat letos je bilo na ‘knap’, ampak tako zelo pa nikoli. Takole bi si človek včasih mislil, pa joj tistih nekaj stotink bi še stisnila. Moram pa reči, da sem z vožnjo danes zelo zadovoljna. V zadnjem delu ni bilo super, to je dejstvo. Rekla sem si OK, grem že zgoraj nekajkrat mimo zamišljene linije, saj je tekma. Tudi v zadnjem delu sem se odločila, da germ bolj direktno, šla sem preveč. Zato sem tam ubistvu nekaj preveč izgubila. V zadnjem času sem premlevala neke stvari in sem sprejela neke odločitve. Sedaj ponovno smučam in mi je zelo fajn.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K