Ilka Štuhec tudi na drugem smuku v Crans Montani med deseterico

Ilka Štuhec je v drugi polovici zime v vse boljši formi. To je potrdila z novim izvrstnim smukom v Crans Montani in desetim mestom.

Nov dan in nov odličen dan Ilke Štuhec v Švici. Foto: Agence Zoom

Vremenske razmere so bile danes nekoliko bolj zahtevne, smučarke pa so morale premagati tudi ciljni skok, kar je pomenilo, da je bila proga 10 sekund daljša. Razmere so malce premešale razmere na vrhu, saj so se izjemno izkazale Italijanke. Tri so se uvrstile v prvo peterico, nekoliko presenetljivo pa je najboljšo vožnjo med vsemi prikazala Marta Bassiono. Bassionova je bila razred zase, saj je druga Federica Brignone zaostala 54 stotink, včerajšnja zmagovalka in danes tretja Lara Gut-Behrami pa + 1,11. Prvovrstno presenečenje je s številko 28 pripravila Bosanka Elvedina Muzaferija, ki je le za 11 stotink zaostala za Gut-Behramijevo na četrtem mestu, peta je bila Laura Pirovano iz Italije.

Vremenske razmere so malenkost vplivale na nastop Ilke Štuhec. Izvrstna Slovenka je bila zopet med najhitrejšimi v spodnjem delu proge, žal pa si je nekaj zaostanka pridelala že na ravninskem zgornjem delu in v prvih dveh sektorjih, kjer sicer ni naredila večje napake, a žal ni imela toliko hitrosti, kot najboljše. Na koncu je imela v cilju čas 1:28,69, kar je bilo sekundo in 85 stotink počasneje od Bassionove in dovolj za zelo dobro 10. mesto.

Jutri Ilko Štuhec in tekmice v Švici čaka še tekma v superveleslalomu.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Današnji nastop je bil podoben včerajšnjemu. V zgornjem delu sem imela kar nekaj preglavic. Ni bilo tok napadalnega smučanja. Pri tem je morda imela besedo tudi malce slabša vidljivost. Kljub temu, da se stanje izboljša, da smučam vse bolje, rabim še kakšno tekmo več v takšnih razmerah, da bi lahko napadla na vso moč. Rezultat med deseterico je vedno dokaj dobra uvrstitev, a še vseeno lahko rečem, da gre za rahlo zapravljeno priložnost za res vrhunsko uvrstitev. Jutri je nova tekma in nova priložnost. Letos v Super g-ju nimam kaj za zgubiti, poskušala bom le napasti in bom videla, kaj bo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K