Ilka Štuhec v Crans Montani deveta

Ženski svetovni pokal v alpskem smučanju se je nadaljeval s smuko v Crnas Montani. Edina Slovenka, Ilka Štuhec se je izkazala z devetim časom tekmovanja.

Ilka Štuhec ni bila povsem zadovoljna s svojim nastopom. Foto: Gepa

Ilka Štuhec si je veliko obetala od smuka v Švici,  saj je z najhitrejšim časom edinega treninga potrdila odlično formo iz letošnje sezone. Organizatorji so imeli z izvedbo tekmovanja obilico težav, saj so morali smuk iz sobote prestaviti na nedeljo, superveleslalom pa odpovedati. Tudi danes razmere niso bile idilične,  v zahtevnih vidljivostnih razmerah vsega ni tvegala niti izkušena Ilka Štuhec.  Z malce rezervirano linijo je vseeno prišla do visokega deveta mesta. Na nekaterih delih proge je pokazala, da je ta hip lahko tudi najhitrejša med vsemi, ob seštevku časa pa je ura pokazala zaostanek 73 stotink za vnovič najhitrejšo Sofio Goggio. Italijanki se je najbolj približala rojakinja Federica Brignone. Tretja je bila Laura Gauche iz Francije.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Današnji dan v pisarni ni bil najlažji. Včerajšnje čakanje je pustilo kakšno posledico, saj sem bila zelo utrujena. Danes je bila proga oziroma sneg res vrhunska. Že  na ogledu sem bila presenečena. Potem so zaradi megle in sneženja zopet nekaj časa čakali. Za čas tekmovanja so bile razmere takšne kot so bile. Jaz sem poskušala dati vse od sebe, a sem začela preveč zadržano in izgubila preveč časa.  Potem, ko sem nekak preklopila,  da moram vseeno napadati kljub slabi vidljivosti, je bilo že prepozno. Ne morem biti ravno zadovoljna s pokazanim danes, a očitno je bil to današnji maksimum.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K