Ilka Štuhec varčevala moči za smuk

Ilka Štuhec je na svoji prvi tekmi svetovnega pokala v tej sezoni ostala brez točk. Superveleslalom v St. Moritzu je zaključila na nehvaležnem 31. mestu. Prepričljivo je zmagala Sofia Goggia.
 
Ilka Štuhec bo jutri smučala bolj napadalno. Foto: Agence Zoom
 
Tekmovalke so se v St. Moritzu spopadle z zahtevnimi vidljivostnimi pogoji. Zaradi slabe vidljivosti je bilo zelo težko prikazati napadalno vožnjo, kar je občutila tudi edina Slovenka na startu Ilka Štuhec. Od začetka do konca je povečevala svoj zaostanek na progi, ki je na cilju znašal + 4,06. Vse skupaj je zadostovalo za končno 31. mesto, slovenska šampionka pa je hitro misli usmerila na jutrišnji smuk, kjer bo v samem ožjem krogu favoritinj za oder za zmagovalke.
 
Tja bo spadala tudi danes prepričljivo najboljša Italijanka Sofia Goggia, ki je konkurenco deklasirala za sekund. Nato pa so bile razlike zelo majhne. Druga je bila Avstrijka Cornelia Hütter, tretja pa domačinka Lara Gut-Behrami.
 
Zvočna izjava (mp3)
 
Ilka Štuhec:Danes dan za pozabo. To najbolje opiše današnji nastop. Nisem napadala, bolj ali manj sem se borila za preživetje. Bila sem preveč pasivna, preveč nazaj. Zaostanek se potem nabere. Sofia je peljala neverjetno, tudi ostale punce pa so napadale, jaz pa sem le preživela. Treba se bo skoncentrirati na jutri. Vem, kaj lahko še popravim iz treninga in to imam v planu narediti, saj je na sporedu nov dan.”
 

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K