Ilka Štuhec vse boljša tudi v superveleslalomu

Dan po vrnitvi na zmagovalni oder svetovnega pokala je Ilka Štuhec odlično nastopila tudi na superveleslalomu v St. Moritzu.

Ilka Štuhec je imela daleč najvišjo številko med dobitnicami točk. Foto: Gepa

Ilka Štuhec še naprej potrjuje odlično letošnjo formo. Dobra ni le v smuku, ampak vse boljša ponovno tudi v superveleslalomu. v St. Moritzu je nastopila z visoko številko 57, a je še drugič uspešno prišla med dobitnice točk svetovnega pokala. Na krilih odličnega smukaškega rezultata, je tokrat za zmagovalko Mikaelo Shiffrin iz Amerike zaostala zgolj +1,52. Ob majhnih razlikah je to pomenilo končno 17. mesto.  Američanka je znova pokazala svojo vsestranskost in ima za seboj odličen konec tedna v Švici, kjer je naredial nov velik korak v borbi za veliki kristalni globus. Sicer slalomska kraljica je bila danes najboljša tudi v superveleslalomu, kjer je za pičlih 12 stotink prehitela Eleno Courtoni iz Italije. Tretja je bila Romane Miradoli iz Francije, ki je zaostala že nekoliko več in sicer 40 stotink.

Izjava po tekmi:

Ilka Štuhec: “Danes je bilo zelo zanimivo na progi. Ni se poznalo, da sem imela visoko številko. Imela sem vse informacije, ki sem jih želela, tako da je bil cilj zgolj to, da smučam sproščeno. Da napadem progo in ne kompliciram. Sem dokaj zadovoljna, saj mi v celoti ni uspelo realizirati plana. Vseeno sem z vožnjo in rezultatom zadovoljna, ni pa še to to. Imam še asa v rokavu. Je pa to dobra potrditev, da tudi super g še znam voziti.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K