Ilka Štuhec za ogrevanje odpeljala le superveleslalomski del kombinacije

Z žensko kombinacijo se je pričelo svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v Curchevelu in Meribelu. Ilka Štuhec je bila edina slovenska smučarka na startu in je za uvod odpeljala le prvi del kombinacije, slalom pa je izpustila.

Ilki Štuhec se je spoznala s terenom v Meribelu. Foto: Gepa

V taboru Ilke Štuhec so se že pred začetkom tekme odločili, da danes nastopi le na prvem delu kombinacije, saj slaloma med količki ni trenirala že dve leti. Namen današnjega nastopa je bil tako, da se kar se da dobro spozna s terenom v Franciji. Tako se je tudi lotila svoje vožnje, kjer ni pokazal še čisto vsega svojega znanja, je pa potrdila, da je v Francijo prišla v odlični formi. Na superveleslalomu, ki je vseboval kar nekaj pasti, je postavila 10. čas z zaostankom +1,28 za Italijanko Federico Brignonge, ki je bila razred zase. Ilko Štuhec je od drugega mesta ločilo zgolj 57 stotink sekunde.

 

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Prvi resen preizkus proge v Meribelu je za menoj. Moram reči, da je proga zelo zanimiva, je drugačna. Je zelo veliko prelomnic, veliko se dogaja. Vseeno je treba ves čas napadati in čim manj komplicirati. Danes mi je to delno uspelo. Vseeno pa je bil glavni cilj dneva, da spoznam teren in začnem tekmovati tukaj. Na slalomu ne bom nastopila, ker je zaostanek prevelik za realne možnosti za medaljo. In slaloma nismo trenirali že nekaj časa. Tako da smo se v ekipi odločili, da ne bomo tvegali, ker je prvi dan prvenstva in so glavni cilji drugje.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K