Ilko Štuhec v Cortini čakata dva smuka

Svetovni pokal za alpske smučarke se nadaljuje v Cortini d’Amezzo, prizorišču naslednjih zimskih olimpijskih iger. Moški se bodo na dveh superveleslalomih ustavili v Garmisch-Partenkirchnu.

Ilka Štuhec, Foto: Agence Zoom

Ilka Štuhec ima na prizorišču naslednjih olimpijskih iger za seboj že uradni trening smuka. Jutri pa se v Cortini d’Ampezzo tekmovanje začenja za res, saj bo na sporedu že prvi od dveh smukov ta konec tedna. Ilko Štuhec drugi smuk čaka v soboto, v nedeljo pa še tekma v superveleslalomu. Ilka Štuhec ima do sedaj na tekmah svetovnega pokala na tekmah v Cortini tri uvrstitve na oder za zmagovalke. Dvakrat ji je to uspelo leta 2019, ko je bila druga in tretja, še enkrat je bila tretja dve leti pred tem.

Moški del karavane se bo ustavil v Nemčiji na dveh superveleslalomih. Slovenska ekipa za zdaj še ni znana v celoti, saj ima Miha Hrobat težave z boleznijo. V primeru, da bo Hrobat zdrav, bosta v soboto na startu Miha Hrobat in Martin Čater, v nedeljo pa boljši od dvojice Hrobat-Čater in Rok Ažnoh. Če Hrobat v soboto ne bo pripravljen za start, bosta oba dneva tekmovala Čater in Ažnoh.

Spored, Cortina d’Ampezzo >>

Spored, Garmisch-Partenkirchen >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K