Izjemna Anamarija Lampič Slovenijo popeljala v prvo polovico štafet

Tekmovalni spored na Pokljuki se je zaključil s tekmovanjem mešanih štafet. Za Slovenijo so nastopili Rok Tršan, Lovro Planko, Živa Klemenčič in Anamarija Lampič. Prišli so do 12. mesta.

Slovenija je na koncu prišla do zelo spodbudnega 12. mesta. Foto: Anže Kacin

Zadnje dejanje na Pokljuki je za Slovenijo odprl Rok Tršan, ki je dočakal svoj prvi nastop na domačih tleh v tej sezoni. Tršan je potrdil sloves dobrega strelca, saj je za deset tarč potreboval le eno popravo. Ta se je zgodila na streljanju stoje. V težkih razmerah, na Pokljuki je rahlo deževalo, pa ni bil najboljši v smučini, tako da je Lovro Planko na progo šel kot 13. Mladi Planko je zelo hitro začel svoj nastop, se povzpel do 11. mesta. Streljanje stoje je opravil z eno popravo, nato pa so se mu ponovno pojavile težave stoje. Slovenija je mogla prvič v kazenski krog in Planko je ženski del ekipe v ogenj poslal iz 17. mesta. Živa Klemenčič je nastopila podobno kot Planko in je morala tudi v kazenski krog na postanku stoje. Vseeno je bila dovolj hitra, da se je na progo podala tudi super hitra Anamarija Lampič. Novopečena biatlonka je svojo predajo začela na 19. mestu, nato pa kot blisk prehitevala tekmovalke pred seboj. Postanek leže je opravila brezhibno in se tako približala skupini tekmovalk pred seboj, bila je že na 17. mestu. Čeprav je stoje morala v kazenski krog, pa je to ni odvrnilo od tega, da bi na progi pustila vse, kar ta hip premore. V zadnji krog se je podala kot 18., nato pa prehitela kar šest tekmovalk in Slovenijo popeljala do zelo dobrega 12. mesta v konkurenci 24. štafet.

Anamarija Lampič je Sloveniji priborila zelo dobro 12. mesto. Foto: Anže Kacin

Zmagala je štafeta Francije, ki je kljub kazenskemu krogu prehitela štafeto Italije in Švedske.

Izjave po tekmi (mp3):

Rok Tršan: “Po streljanju leže sem bil še razmeroma blizu prvim. Poskušal sem to držati, ampak predvsem na spustih sem precej izgubljal. Na strelišču je bilo vredu opravljeno, imel sem eno popravo. Tisti strel je bil sprožen prehitro, saj sem res želel hitro streljati. Leže se je veter skozi obračal in je bilo treba opraviti večjo korekcijo. To sem očitno naredil dobro, a če potegnem črto, je bilo to nekaj povprečnega.”

Lovro Planko: “Žal se strelsko ni izšlo. Tekaško sem se počutil dosti boljše, kot v četrtek. V drugem krogu smo s fanti tekli zelo hitro in mogoče je bil slab strelski nastop tudi posledica tega. Žal mi je, da nisem nič pripomogel k dobremu rezultatu, a nas je na srečo Anamarija lepo rešila.”

Živa Klemenčič: “Danes nisem zadovoljna. Cilji bi lahko bili že višji, saj sem prejšnje štafete naredila že dobro. Cilj je, da se izognem kazenskemu krogu, to mi danes ni uspelo in nisem zadovoljna.”

Anamarija Lampič: “Danes je bil tek na višjem nivoju, kot v četrtek. Ampak še vedno nisem bila prava, še vedno čutim utrujene noge. Ko bo enkrat to dobro, pa ko se bo vse poklopilo, bo rezultat še boljši. Leže danes sem zadovoljna, to si želim. Stoje pa je nedvomno še ogromno prostora za napredek. Sem pa se izboljšala iz prejšnje štafete, namesto dveh kazenskih krogov, je bil tokrat le eden.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3