Izmed Slovencev v ZDA Naj Mekinc

Deskarje prostega sloga pred svetovnim prvenstvom v Gruziji čakajo še štiri tekme svetovnega pokala. Prva bo v ameriškem Mammoth Mountainu in sicer danes zvečer po srednjeevropskem času. V snežnem parku (slopestyle) bo med elito deskal tudi naš reprezentant Naj Mekinc.

V Kaliforniji bo slovensko deskanje zastopal Naj Mekinc. (Foto: SloSki Snowboard)

Deskarke in deskarje kvalifikacije druge tekme v snežnem parku (slopestyle) za svetovni pokal v tej sezoni čakajo ob 18:20 (ženske) oziroma 20:20 (moški). Medtem ko v ženski konkurenci Slovenija ni zastopana (Urška Pribošič pred svetovnim prvenstvom trenira v Evropi), pa bo v moški deskal Naj Mekinc. 21-letni Ljubljančan bo nastopil kot devetnajsti v prvi izmed dveh kvalifikacijskih skupin (v vsaki je petindvajset deskarjev). V petkov finale se bo uvrstilo po osem najboljših iz vsak skupine.

»Obeta se nam zanimiva in atraktivna tekma, na progi je namreč kar sedem objektov,« nam je po uradnem  treningu povedal Mekinc, ki bo na tem kalifornijskem prizorišču nastopil tretjič, najvišje je bil pred tremi leti, ko je zasedel 34. mesto. »Upam, da bo tokrat – če mu le uspe načrtovana vožnja – med najboljšo dvajseterico,« pa je pričakovanja pred novo tekmo razkril Matevž Pristavec, strokovni vodja disciplin prostega sloga.

Jutri bodo v kalifornijskem zimskošportnem središču na sporedu še kvalifikacije tretje letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem žlebu (half pipe). Tit Štante v ZDA ni odpotoval, ostal je na prizorišču januarske tekme (Laax, Švica) in trenira v tamkajšnjem žlebu.

>>> Urnik Mammoth Mountain

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES