Jakov Fak in Polona Klemenčič odlična sedma

Jakov Fak in Polona Klemenčič sta navdušila na mešani ekipni tekmi dvojic in prišla do izvrstnega sedmega mesta.

Jakov Fak in Polona Klemenčič sta se odlično borila na mešani ekipni tekmi dvojic. Foto: Sloski

V Oberhofu je bila danes v težkih vetrovnih razmerah na sporedu mešana ekipna tekma dvojic. Odlično sta se odrezala Polona Klemenčič in Jakov Fak. Izjemno atraktivno disciplino je otvorila Polona Klemenčič, ki je svojo prvo izmenjavo zaključila na 18. mestu. Na strelišču je morala trikrat popravljati, po enkrat leže in dvakrat stoje, a so imele težave vse tekmovalke. Jakov Fak je nato dokazal, da se vrača v pravo formo. Z le eno popravo stoje je slovensko dvojico dvignil na 11. mesto. Zaostanek je znašal malce več od minute. Izjemno je svojo drugo menjavo oddelala Polona Klemenčič, ki je tokrat imela le eno popravo stoje, v celotni menjavi pa proti vodilnim tekmovalkam izgubila le 10 sekund. Slovenija je bila že na sedmem mestu. Z brezhibnim nastopom leže je izkušeni Fak Slovenijo dvignil že do šestega mesta, na koncu pa je po treh popravah stoje v cilj pritekel na sedemem mestu.

Še do petega zlata na prvenstvu je v paru z Marte Olsbu Roeiseland prišel Johannes Thingnes Boe. Norveška dvojica je bila za 14 sekund boljša od Avstrije, tretja pa je bila Italija.

Izjave po tekmi (mp3):

Jakov FakNa koncu morava biti s sedmim mestom zadovoljna. Za kaj več, bi moral jaz več zadeti na zadnjem streljanju. Tekaško sva bila oba s Polono kar konkurenčna, imela sva zelo dobre smuči. Z današnjim dnem moramo biti zadovoljni, čaka nas pa še nekaj tekem tukaj in upam, da bo nato prisotne še nekaj športne sreče na naši strani.”

Polona Klemenčič:Mislim, da smo s sedmim mestom lahko zelo zadovoljni, pred nami so same svetovne velesile biatlona. Mislim, da sva dobro opravila svoje delo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3