Jakov Fak na sprintu v Ruhpoldingu do dveh točk

V Ruhpoldingu je bil na sporedu sprint za moške. Na 10-kilometrski preizkušnji je bil najboljši Slovenec Jakov Fak na 39. mestu.

Jakov Fak bo imel v nedeljo lepo priložnost za napredovanje. Foto: Filippo Madallin

Tudi drugi tekmovalni dan v nemškem Ruhpoldingu se ni odvil po slovenskih željah. Slovenski biatlonci so delali preveč napak na strelišču in so žal zaostali za svojimi pričakovanji in zmožnostmi. Najboljši je bil na koncu znova Jakov Fak, ki je na strelišču oddelal solidno. Zgrešil je zgolj en strel na postanku leže, a je imel znova nekaj težav na sami progi. Ob zelo majhnih razlikah je z zaostankom +1:22,2 zasedel 39. mesto in je prišel do dveh novih točk za svetovni pokal. Zaradi majhnih razlik pa bo imel Fak odlično priložnost v nedeljo, da se povzpne po lestvici navzgor. Na žalost pa bo izkušeni Fak edini slovenski biatlonec na nedeljskem zasledovanju. Klemen Bauer, Miha Dovžan, Lovro Planko in Alex Cisar  so danes namreč zaostali za pričakovanji in se niso prebili med najboljših 60. Dovžan je zaradi treh zgrešenih strelov stoje zasedel 81. mesto, Planko ki je tudi moral v dva kazenska kroga zaradi zgrešenih strelov stoje je bil 87. Klemenu Bauru se je nastop porušil že leže, ko je zgrešil kar 4x, nato pa je moral še enkrat v kazenski krog stoje. Na koncu je bil 97. Še najboližje zasledovanju je bil Alex Cisar, ki je moral zgolj v en kazenski krog leže, zasledovanje pa je zgrešil za 12 sekund in je zasedel 66. mesto.

Do zmage je brez zgrešenega strela prišel Francoz Quentin Fillon Mailet, ki je za 7,2 sekundre prehitel domačega šampiona Benedikta Dolla. Tretji je bil Belorus Anton Smolski, ki je zgrešil en strel stoje in je zaostal 32 sekund.

Izjava po tekmi

Jakov Fak: “Današnjo tekmo sem končal na 38. mestu. Ne morem reči, da sem zadovljen, ampak je pa, vsaj po mojih občutkih, precej bolje kot tisto, kar se je zgodilo prejšnji teden v Oberhofu na zasledovalni tekmi. NImam veliko za povedati na ta račun. Jaz samo upam, da si bom nekako upomogel in bom iz tekmo v tekmo boljši. Trenutno ni ravno hvaležna situacija v kateri se nahajam, ampak se trudim, ko dobim priložnost, se potrudim najbolj kar lahko. Jaz sem prvi, ki bi rad videl, da se vse spremeni na boljše in da bi lahko tekmoval na neki ravni, kateri mislim, da sem sposoben.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3