Jakov Fak napredoval za štirinajst mest

Jakov Fak je z le enim zgrešenim strelom na zasledovalni tekmi v Antholzu napredoval na odlično 15. mesto. Točke je ujel tudi Miha Dovžan. Na ženski tekmi Anamarija Lampič zaradi bolezni ni nastopila.

Jakov Fak je blestel na strelišču. Foto: Gepa

V Antholzu sta bili na sporedu zasledovalni tekmi. Najboljši nastop v slovenski reprezentanci je uspel Jakovu Faku, ki je potrdil, da je njegova strelska forma vse boljša. Kljub velikim razlikam med tekmovalci, mu je uspel veliki skok po lestvici navzgor. Tekmo je začel kot 29., nato pa napredoval iz kroga v krog. Brez težav je zadel prvih 17 strelov, napako je storil le pri tretjem strelu na zadnjem strelskem postanku in nato zadel še dvakrat. Ker so bile razlike do takrat še večje kot pred začetkom, ga dodatnih 150 metrov ni stalo dobre uvrstitve in slovenski šampion je znova končal v najboljši petnajsterici. V cilj je pritekel ravno na 15. mestu. Po lestvici navzgor se je povzpel tudi Miha Dovžan, ki je napredoval za šest mest in nove točke ujel na 32. mestu. Dovžan je na obeh strelskih postankih stoje moral v en kazenski krog. Žal je le za nekaj sekund točke zgrešil Alex Cisar, ki je končal na nehvaležnem 41. mestu. Visar je moral v tri kazenske kroge na tekmi (1,0,1,1).

Povsem svojo tekmo je imel zopet Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki se je v zadnjem krogu zabaval s številnimi navijači ob progi. Skupno je prišel že do 11. zmage to sezono. Tudi na drugem mestu je bil brez konkurence njegov rojak Sturla Holm Laegreid, tretji pa je bil drugi iz sprinta Martin Ponsiluoma.

Anamarija Lampič zaradi bolezni ni nastopila

Še pred moško tekmo so z zasledovanjem opravila dekleta. Slovenija bi morala imeti na startu dve tekmovalki, saj sta na sprintu odlično nastopili Anamarija Lampič in Lena Repinc. Žal je nastopila le mlada Repinčeva, saj je Lampičeva nastop zaradi bolezni morala odpovedati in je že odpotovala v Slovenijo. Repinčeva se je borila za svoje prve točke svetovnega pokala v karieri. Začela je kot 48., in nato počasi napredovala, vseeno pa ji je na koncu zmanjkalo nekaj sreče in je bila 45.  Do zmage je iz šestega mesta napredovala Nemka Denise Herrmann-Wick, ki je morala v dva kazenska kroga (0,1,0,1). Še boljši skok je uspel domačinki Lisi Vittozzi, ki je brez zgrešenega strela iz 13. mesta prišla do srebra. Tretja je bila Elvira Öberg, ki je bila tretja že na sprintu.

Izjave po tekmi (mp3):

Lena Repinc: “Za nami je še ena naporna tekma. Zadovoljna sem s tem, da sem napredovala. Strelsko je bilo spet zelo spodbudno, čeprav so mi med tekmo zmrznili prsti in na streljanju stoje nisem dobro čutila sprožilca. Bilo je malce igre na srečo, a se je dobro izšlo. Tekaško pa so punce resnično močne in komaj čakam, da jim bom lahko kos tudi sama”.

Jakov Fak: “Nekaj mest sem napredoval in s tem sem lahko zadovoljen. Vseeno se še ne počutim najbolje in sedaj upam, da bom čim hitreje odpravil težave, ki jih imam in se nato lotil treninga za svetovno prvenstvo. Takšne tekme ti dajo neko potrditev, da zmoreš, da lahko napreduješ, če si zbran. Škoda le enega strela, morda sem bil malce neučakan pri tistem strelu. Upam, da tudi to izboljšam, da bom na svetovnem prvenstvu še bolj sproščen in zanesljiv.”

Miha Dovžan: “Še ena dobra tekma zame. Leže sem res imel dober položaj in sem streljal zelo dobro, stoje sem malce borbal  in na koncu dva kazenska kroga, kar je kar dobro. Tekaško sem borbal na progi, malce mi je še zmanjkalo, a sem zadovoljen z napredkom.

Alex Cisar: “Za menoj je ponesrečena tekma, sploh po tistem padcu. Škoda, ker sem padel sredi dolgega spusta in potem sem izgubil kar nekaj mest. Nekako nisem nato našel pravega ritma do zadnjega streljanja. Žal sem rahlo tudi poškodoval puškino kopito in je bilo resnično izziv streljati. Na koncu sem enega zgrešil, škoda ker ni bila nula in bi bile to vsaj točke. Vseeno je nekaj pozitivnega, saj sem se tekaško dobro počutil”.

 

Uradni rezultati, moško zasledovanje >>

Uradni rezultati, žensko zasledovanje >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3