Jakov Fak v Ruhpoldingu z 8. mestom do rezultata sezone

Jakovu Faku je na zasledovalni tekmi v Ruhpoldingu uspel izjemen nastop in je dokazal, da še vedno spada med najboljše biatlonce na svetu. Napredoval je za 31. mest in prišel do končnega 8. mesta.

Jakov Fak zadovoljen zapušča Ruhpolding. Foto: Sloski

Jakov Fak je svoj nastop na 12,5-kilometrski preizkušnji začel iz 39. mesta. Ob zelo majhnih razlikah je bila priložnost za napredovanje velika, prav tako je bila gneča na strelišču, ko je na prvem postanku nekaj tekmovalcev celo moralo čakati na prosto strelsko mesto. Jakov Fak se je v gneči odlično znašel, hitro je zadel vseh pet tarč in se že povzpel do 22. mesta. Fak se je v skupini odlično držal tudi na progi, kjer mu je šlo danes odlično. Na drugem strelskem postanku, prav tako leže, je zgrešil svoj edini strel danes, a je še vedno držal 22. mesto, saj so grešili tudi tekmeci. Fak je bil 100-odstoten na obeh strelskih postankih stoje, kar je pomenilo še dodaten skok po lestvici navzgor. V zadnji krog se je podal iz 7. mesta, da mu je šlo danes odlično tudi v teku pa priča dejstvo, da ga je v zadnjem krogu lahko prehitel le izjemni Šved Sebastian Samuelsson, ki pa ga je slovenski tekmovalec nato brez težav držal do cilja in se je prvič v sezoni zavihtel v najboljšo deseeterico. Zmago iz sprinta je ubranil Francoz Quentin Fillon Maillet, ki je za 8,8 sekunde prehitel Rusa Alexandra Loginova. Tudi Rus je enako kot Jakov Fak na zasledovalni tekmi napredoval za 31 mest. Tretji je bil Belorus Anton Smolski, ki je bil tretji tudi že na sprintu.

Izjavi po tekmi:

Jakov Fak: “Današnja tekma je bila končno taka, ki sem jo dolgo časa pričakoval, a mi telo ni dopustilo več od tistega, kar je bilo. Načeloma sem veliko bolj zadovoljen z današnjim tekom oziroma občutki na teku, kot s samim streliščem. Čeprav tudi na strelišču zelo dobro. Želim si, da bi bile tudi naslednje tekme takšne in bom lahko tekmoval na višjem nivoju, kot sem do sedaj.”

Janez Marič: Današnja zasledovalna tekma se je končala odlično za nas. Jakov Fak je napredoval iz 39. mesta na osmo z samo enim zgrešenim strelom. Mislim da se je to zgodilo pravi čas, tik pred olimpijskimi igrami. Vmes imamo tudi na programu še Antholz, tudi za tja pa je ta rezultat odlična popotnica.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3