Jakov Fak z izvrstnim nastopom v sprintu

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je na sprinterski tekmi v Soldier Hollowu zadel vse strele in prišel do izvrstnega 14. mesta. Ostali trije Slovenci niso imeli svojega dne.

Jakov Fak je zadel vse strele. Foto: NordicFocus

V težkih razmerah na visoki nadmorski višini v ZDA je Jakov Fak s številko sedem nastopil odlično. Številni biatlonci so imeli težave na strelišču, izkušeni Fak ne. Zanesljivo je zadel vseh deset strelov, nekaj hitrosti mu je žal zmanjkalo le na stezi. Vseeno je dal vse od sebe in si priboril 14. mesto, na zasledovalni tekmi bo startal z zaostankom 52 sekund. Žal bo Fak na zasledovanju edini Slovenec, saj Toni Vidmar, Miha Dovžan in Lovro Planko niso imeli svojega dne in so ostali izven najboljših 60. Razvrstili so se med 70. in 76. mestom.

Presenetljivo je zmagal Francoz Eric Perrot, ki je tudi zadel vse strele in je za 4 sekunde prehitel rojaka Emiliena Jacquelina. Norveško čast je reševal Johan-Olav Botn.

Zvočne izjave po tekmi (mp3):

Jakov Fak: “S strelskim nastopom moram biti zadovoljen. Tekaško sem poskušal razporediti moči čim bolj pametno in v nekem obdobju mi je to tudi uspelo. Rezultat ni vrhunski, ampak trenutno je bilo tako počutje. Vseeno je bil to današnji moj maksimum. Nimam si kaj očitati, saj sem dal vse od sebe. Zadel sem vse strele in tekel najhitreje možno. Moram biti zadovoljen s pozicijo in iskati priložnost na novi tekmi.”

Ricco Groß:  “Dobro za Jaka, 14. mesto. Odlično streljanje in tudi dobro se je popravil na progi. Začel je počasneje, a bil eden izmed najhitrejših v zadnjem krogu. To je dobro in mora biti zadovoljen z rezultatom. Ostali tekmovalci so zaostali za zasledovanjem. Preveč napak na strelišču za nivo svetovnega pokala.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3